Irene van Bentum

Irene van Bentum

Zorg, Data & Digitalisering Managing Consultant
Samen bouwen aan de zorg van de toekomst!

Mijn speelveld is de digitalisering van de Zorgmarkt. Ik volg de ontwikkelingen op de voet en ben een vooruitstrevende innovator. Een proces of workflow optimaliseren, technologische innovatie stimuleren, externe en interne partijen verbinden en organisatorische veranderingen realiseren, zijn kwaliteiten die als rode draad door mijn werkzame leven lopen. Ik ga op mijn doel af en weet anderen voor mijn ideeën te winnen. 

Als leidinggevende van creatief jong talent en door te werken met diverse afdelingen binnen ziekenhuizen (zowel verpleging, medische professionals als bestuurders) heb ik volop agile- en advies-ervaring opgedaan. De zorg is een complexe wereld met veel verschillende partijen en belangen en met ingewikkelde wet- en regelgeving. Er zijn veel factoren die invloed hebben op het succes van innovaties in de zorg. Ik ben een ervaren gesprekspartner in het optimaliseren van processen, het werken aan ‘evidence based healthcare’-oplossingen en het informeren van patiënten. Het doorvoeren van zorgvernieuwing en het verbinden van betrokken partijen daagt mij iedere keer weer uit en geeft mij energie.

Hoe maak je als organisatie een overwogen en gedragen keuze m.b.t. de inzet van digitale zorgtechnologie?
Binnen het zorgdomein worden continu technieken ontwikkeld om beleid en uitvoering gericht te monitoren met behulp van data en technologie. Datagedreven werken gaat niet over digitaal ‘zijn’, maar over digitaal ‘doen’. Het gaat hierbij niet alleen om specifieke expertise, tooling, procesmatig werken, innovatiekracht en gegevenskwaliteit. Het is minstens net zo belangrijk dat zorgmedewerkers data en technologie slim in kunnen zetten bij hun dagelijkse werkzaamheden. Of het nu gaat om het sturen in het operationele proces, wachtlijsten en planning beheren of het maken van beleidskeuzes en het nemen van beslissingen; in een datagedreven organisatie is iedereen vertrouwd met het gebruik van data en technologie. Samen met mijn BMC-collega’s draag ik bij aan de kwaliteit van de publieke sector door kennis en expertise aan organisaties toe te voegen in het belang van de cliënt!

Contact

Irene van Bentum

Stel uw vraag aan Irene van Bentum

Managing Consultant
Wat zijn uw gegevens?
Waar zal het gesprek over gaan?