Samenwerkingsverbanden passend onderwijs

Ieder kind verdient een passend onderwijs- en ondersteuningsaanbod. Liefst op een gewone school dicht bij huis, en alleen als het echt nodig is in het gespecialiseerd onderwijs. 

BMC heeft inzicht op basis van onderzoek, expertise en ervaring. Dit stelt ons in staat integrale, betekenisvolle oplossingen te bieden op alle niveaus in binnen de samenwerkingsverbanden. Benieuwd wat BMC voor u kan betekenen? Lees dan verder of neem direct contact met ons op.

Neem contact op

Op deze pagina:
Wat is passend en inclusiever onderwijs?
Onze ambities op het gebied van samenwerkingsverbanden passend onderwijs
Onze dienstverlening op het gebied van samenwerkingsverbanden passend onderwijs
Praktijkcases en oplossingen
Adviseurs samenwerkingsverbanden passend onderwijs

Actueel

Toon alles

Wat is passend en inclusiever onderwijs?

Bij passend en inclusiever onderwijs zijn de onderwijs- en ondersteuningvragen van leerlingen altijd leidend. Volgens BMC moeten we onszelf continu blijven afvragen: wat is goed voor kinderen? Doen we dit goed genoeg?

Gemeenten en onderwijsinstellingen staan voor de opdracht om bruggen te slaan tussen leerlingen, ouders en jeugdzorg. Dat is een complexe opdracht, waarbij verschillende belangen een rol spelen.
 

Onze ambities op het gebied van samenwerkingsverbanden passend onderwijs

BMC ondersteunt en adviseert samenwerkingsverbanden op het gebied van passend-  inclusiever onderwijs en een dekkend aanbod. We willen een duurzame bijdrage leveren aan samenwerkingen tussen onderwijsorganisaties en hun partners. We stimuleren de samenwerking tussen onderwijs, opvang, gemeenten en jeugdhulp. Zo dragen we bij aan een passend aanbod voor ieder kind. Optimale ontwikkelkansen voor kinderen en jongeren: dat is ons doel. 
 

Onze dienstverlening op het gebied van samenwerkingsverbanden passend onderwijs

Advies en onderzoek 

We bieden advies over het organiseren van een dekkend aanbod, het samenwerken met netwerkpartners en het gespecialiseerd onderwijs en het inrichtingen van de organisatie processen. We kunnen eveneens ondersteunen in het maken van data analyses en het onderzoeken en analyseren hoe middelen voor extra ondersteuning binnen een samenwerkingsverband doelmatig en doelgericht worden, of kunnen worden ingezet. 

Meer over advies en onderzoek

Detachering 

Wij leveren adviseurs en interim professionals en bieden trainingen en kennissessies aan om de samenwerking tussen verschillende partijen te bevorderen. 

Lees hier alles over detachering

Opleidingen en trainingen 

BMC levert OPR-trainingen aan ondersteuningsplanraden. Deze trainingen worden afgestemd op de specifieke behoeften van de ORP of het samenwerkingsverband. Tevens begeleiden wij desgewenst gesprekken binnen de bestuurlijke driehoek tussen OPR, toezichthouder en bestuur.

Lees hier meer over onze opleidingen en trainingen

Werving en selectie

Ondersteuning nodig op het gebied van samenwerkingsverbanden passend onderwijs? We nemen de werving en selectie graag van u over. We leveren gespecialiseerde consulenten passend onderwijs of beleidsadviseurs die uw samenwerkingsverband ondersteunen bij de kwaliteitszorgcyclus en het schrijven van een ondersteuningsplan.

Meer over werving en selectie

Adviseurs samenwerkingsverbanden passend onderwijs

Meer weten over samenwerkingsverbanden passend onderwijs? Neem dan contact op met een van de onderstaande adviseurs: 

Rolf Snaterse
managing consultant
Portret van Rolf Snaterse
"Ik ben een een energieke, deskundig adviseur met zowel kennis van de inhoud van onderwijs en jeugdzorg als de dynamische omgeving waarin beide gepositioneerd zijn. Als analytische denker ben ik in staat complexe vraagstukken te doorgronden, als loyaal en klantgericht persoon ben ik in staat mensen te overtuigen en mee te nemen in veranderprocessen." 

Wieneke Swüste
managing consultant
Portret Wieneke
"Draagvlak creëren, doelen stellen, coachen, meebewegen en vooruitstrevend actie ondernemen zijn voor mij belangrijke waarden. Ik kan snel analyseren en complexe situaties overzien, kan structuur aanbrengen en ben altijd op zoek naar samenwerking. Met humor, openheid en een positieve inslag werk ik doelgericht en richt ik mij planmatig op het bereiken van resultaat." 

Jurgen Weijers
managing consultant, partner passend onderwijs en netwerkorganisaties
Portret Jurgen Weijers
"Leren en ontwikkelen gaat niet altijd vanzelf, dat geldt niet alleen voor leerlingen, maar ook voor organisaties en onszelf; graag begeleid ik (onderwijs)organisaties bij inrichtings- samenwerkings- en uitvoeringsvraagstukken. Mijn ervaring, affiniteit en expertise  liggen in het bijzonder bij passend, funderend onderwijs en netwerkorganisaties. Mijn opdrachtgevers zijn zowel schoolbesturen, samenwerkingsverbanden passend onderwijs als gemeenten." 

Neem contact met ons op
 

Meer informatie over passend onderwijs en netwerkorganisatie

Deze expertise valt onder passend onderwijs en netwerkorganisatie binnen jeugd en onderwijs. Bekijk ook andere expertises binnen dit domein:

Contact

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement