Bestuur

De samenleving ontwikkelt continu. Binnen maatschappelijke thema’s zoals wonen, de leefbaarheid en vitaliteit, veiligheid en ondermijning, klimaatverandering en de ontwikkeling van de bestuurscultuur worden vraagstukken steeds complexer. De publieke sector speelt hierin een belangrijke rol. Een goed samenspel tussen verschillende bestuurslagen en organisaties is essentieel voor een goede aanpak van deze opgaven. 

BMC verbindt betrokken partijen en ondersteunt opdrachtgevers met inhoudelijke kennis én uitvoeringskracht. Benieuwd wat BMC voor u kan betekenen? Lees dan verder of neem contact met ons op.

Neem contact met ons op

Op deze pagina:
De maatschappelijke uitdaging van bestuur
De visie van BMC op bestuur
De aanpak van bestuur en
Onze dienstverlening op het gebied van bestuur en
Praktijkcases en oplossingen
Werken binnen het werkveld van bestuur
Adviseurs bestuur

Actueel

Toon alles

De maatschappelijke uitdaging op het gebied van Bestuur

De hedendaagse maatschappelijke opgaven vragen om een overheid die door intensieve samenwerking met maatschappelijke partners als een eenheid opereert; een effectief samenspel. Dit vereist een gelijkwaardige samenwerking tussen alle bestuurslagen. Het afnemende vertrouwen in de politiek en de huidige ontwikkeling naar meer regionale samenwerking en maatwerk zorgen voor een steeds grotere uitdaging om deze opgaven te realiseren.  
 

De visie van BMC op Bestuur

BMC is dé expert in het oplossen van bestuurlijke en maatschappelijke opgaven door middel van regionale samenwerkingen. We brengen de mogelijkheden en beperkingen van een effectieve netwerksamenwerking in kaart. Ook begeleiden we bestuurders en volksvertegenwoordigers in het vinden van de balans binnen het versnipperde politieke landschap. Daarnaast bieden we overheden methodieken voor nieuwe vormen van financiële, politieke en publieke verantwoording voor het inzetten van beleid. 
 

De aanpak van Bestuur

De vraagstukken in de publieke sector zijn vaak complex. Binnen het bestuurlijk samenspel zijn er meestal meerdere partijen nodig om de gewenste doelen te behalen. Bestuursorganen zoals ministeries, waterschappen, provincies en gemeenten spelen een cruciale rol in de regie van de samenwerkingen tussen de betrokken partijen. 

Bij BMC brengen we de verschillende partijen samen. We kennen de publieke sector en zijn dynamiek als geen ander. Onze aanpak is tweeledig. Enerzijds vervullen we de rol als expert en richten we ons op het inhoudelijke advies. We begrijpen de vraagstukken en we fungeren als sparringpartner. Anderzijds ondersteunen we in het begeleiden van processen. We pakken waar nodig de regie over de opzet, voortgang, samenhang en faciliteiten voor een goed verloop. 
 

Onze dienstverlening op Bestuur

Advies en onderzoek

BMC ondersteunt overheden met advies en implementatie. We geven advies vanuit inhoudelijke expertises en begeleiden processen, ontwikkelprogramma’s en ingrijpende veranderingen. Hierbij richten we ons onder andere op de kwaliteit van de lokale democratie en digitalisering binnen publieke organisaties. Zowel op korte als lange termijn bieden wij versterking binnen uw organisatie.

Meer over advies en onderzoek

Detachering

Wij leveren adviseurs en interim professionals en bieden trainingen en kennissessies aan om de samenwerking tussen verschillende partijen te bevorderen. 

Lees hier alles over detachering

Opleidingen en trainingen

BMC levert persoonlijke opleidingstrajecten en in-company trainingen op maat. Deze trainingen worden afgestemd op de specifieke behoeften van uw organisatie. 

Lees hier meer over onze opleidingen en trainingen

Werving en selectie

Ondersteuning nodig op het gebied van bestuur en samenwerking? We nemen de werving en selectie graag van u over. We zorgen dat u precies die specialisten vindt die u nodig heeft. 

Meer over werving en selectie 

Praktijkcases en oplossingen

Toon alles

Werken bij BMC op het gebied van Bestuur

Wil jij ook werken aan het verbeteren van de publieke sector? Als adviseur op het gebied van bestuur en samenwerking maak jij impact samen met je collega’s en opdrachtgevers. Toe aan een mooie vervolgstap in je carrière? Wij helpen je nóg verder ontwikkelen. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Bekijk alle openstaande vacatures.
 

Adviseurs Bestuur

Arjen van BerkelPortret van adviseur bestuur en samenwerking Arjen van Berkel
managing consultant

"Voor de grote maatschappelijke opgaven van deze tijd is van belang om het samenspel tussen politiek, bestuur, ambtelijke organisatie, maatschappelijke partners en inwoners zo goed mogelijk te laten functioneren. Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Ik adviseer en ondersteun graag om dat samenspel te bevorderen."

Marjolein VerhallenPortret van managing partner bestuur en bedrijfsvoering Marjolein Verhallen
managing partner

"Complexe opgaven in het publieke domein vragen om samenwerking, verbinding en effectief organiseren. Het is mijn passie om samenwerkingsverbanden en organisaties effectiever te maken en het beoogde maatschappelijke effect te laten realiseren."

Neem contact met ons op

 

Meer expertises binnen Bestuur & Organisatie

Deze expertise is gelinkt aan Bestuur & Organisatie. Bekijk ook andere expertises binnen dit domein.

Contact

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement