Parallelle arbeidsmarkt

Werk en participatie vormen een belangrijke basis voor bestaanszekerheid en hebben, naast economische betekenis, veel maatschappelijke en sociale waarde. Het is niet voor iedereen even makkelijk om aan het werk te komen en het werk te behouden. Het aantal mensen dat in de Participatiewet zit daalt, gezien de krapte op de arbeidsmarkt, dan ook te licht. 

De ontwikkeling van een parallelle arbeidsmarkt kan hiervoor een oplossing vormen. BMC ondersteunt gemeenten, ondernemers, sociaal ontwikkelbedrijven, arbeidsmarktregio’s en uitzendbureaus hierbij met strategische adviezen, praktische oplossingen die werken, analyse en data. Benieuwd wat BMC voor u kan betekenen? Lees dan verder of neem contact met ons op.

Neem contact op

Op deze pagina: 
Wat is de parallelle arbeidsmarkt?
Onze aanpak op het gebied van de parallelle arbeidsmarkt
Onze dienstverlening voor de parallelle arbeidsmarkt
Praktijkcases en oplossingen
Adviseurs parallelle arbeidsmarkt

Actueel

Toon alles

Wat is de parallelle arbeidsmarkt?

De parallelle arbeidsmarkt is een arbeidsmarkt die naast de reguliere arbeidsmarkt bestaat. Hier is plek voor mensen die op de reguliere arbeidsmarkt niet makkelijk een baan vinden. De parallelle arbeidsmarkt biedt zekerheid in inkomen en werk. We nemen de inwoner als uitgangspunt en niet de regelingen. Met de realisatie van een parallelle arbeidsmarkt komt een einde aan alle verschillende regelingen op het gebied van participatie. Uiteraard staat de parallelle arbeidsmarkt constant in verbinding met de reguliere arbeidsmarkt. 
 

Onze aanpak op het gebied van de parallelle arbeidsmarkt

Bij de ontwikkeling van de parallelle arbeidsmarkt spelen sociale ontwikkelbedrijven een belangrijke rol. Deze bedrijven geven mensen die niet volledig op de reguliere arbeidsmarkt aan het werk komen een plek. BMC ondersteunt hen met lokale of regionale strategie en biedt praktische perspectieven. We willen iedereen de zekerheid bieden van werk en een inkomen. Daarvoor verbinden we de regelingen aan elkaar en bedenken we samen met onze opdrachtgevers nieuwe concepten. Samenwerking met zorgpartijen in relatie tot het thema bestaanszekerheid, of met private partijen in het realiseren van detachering, zijn twee van de vele mogelijkheden. 
 

Onze dienstverlening voor de parallelle arbeidsmarkt

Advies en onderzoek 

BMC ondersteunt partijen op de parallelle arbeidsmarkt met inspiratie, ondernemerschap, creativiteit, analyse, data, advisering, planvorming, ontwerp en realisatie. We helpen bij de ontwikkeling van strategie en bieden nieuwe perspectieven. We besteden eerst tijd aan de vraag “waarom”en “voor wie?” voor we starten met ontwikkelen en realiseren. 

Meer over advies en onderzoek

Detachering 

Wij leveren adviseurs en interim professionals en bieden trainingen en kennissessies aan om de samenwerking tussen verschillende partijen te bevorderen. 

Lees hier alles over detachering

Opleidingen en trainingen 

BMC levert persoonlijke opleidingstrajecten en in-company trainingen op maat. Deze trainingen worden afgestemd op de specifieke behoeften van uw organisatie. 

Lees hier meer over onze opleidingen en trainingen

Werving en selectie

Ondersteuning nodig op het gebied van de parallelle arbeidsmarkt? We nemen de werving en selectie graag van u over. We zorgen dat u precies die specialisten vindt die u nodig heeft. 

Meer over werving en selectie

Praktijkcases en oplossingen

Toon alles

Adviseurs parallelle arbeidsmarkt

Meer informatie over de parallelle arbeidsmarkt? Neem dan contact op met één van de onderstaande adviseurs: 

Yvonne BieshaarPortret partner parallelle arbeidsmarkt Yvonne Bieshaar
partner sociaal domein
“Het inspireert mij om te werken op de scheidslijn van de publieke en private sector om ogenschijnlijk "wicked problems" terug te brengen tot de essentie. Om het écht werkend te krijgen.” 

Peter Donders
managing consultant CMCPortret managing consultant parallelle arbeidsmarkt Peter Donders
“‘There is nothing permanent except change (Heraclitus)’. Dat gaat zeker op voor de arbeidsmarkt. In mijn werk gaat het om de gevolgen van deze veranderingen voor mensen op te vangen.” 

Neem contact met ons op

Meer informatie over de arbeidsmarkt

Deze expertise valt onder arbeidsmarkt binnen het sociaal domein. Bekijk ook andere expertises binnen dit domein:

Contact

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement