Kom werken als managing consultant

Je bent een expert in je vakgebied en hebt ruime ervaring als (strategisch) adviseur of in een vergelijkbare functie. Je hebt je sporen verdiend in de publieke sector of bij een gerenommeerd adviesbureau. Maar je bent er nog niet aan toe om op je lauweren te rusten. Integendeel: je hebt behoefte aan een nieuwe impuls, aan vernieuwing en ontwikkeling. Ook ben je sterk gemotiveerd om organisaties in de publieke sector verder te helpen. Om elke dag een stap vooruit te zetten.

Je wordt gedreven door inhoud. Complexe vraagstukken en hieruit voortvloeiende dilemma’s schrikken je niet af. Je ziet dit juist als een uitdaging. Naast een veranderaar ben je een verbinder. Complexe vraagstukken vragen immers vaak om domeinoverstijgende samenwerking. Goedbedachte oplossingen écht werkend krijgen, is voor jou een voorwaarde. In de functie van managing consultant bij BMC komt deze manier van werken, denken én doen allemaal samen. En dat niet alleen: als managing consultant lever je ook een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van je collega’s én van BMC.

Bekijk onze managing consultant vacatures

Wil je meer weten over wat het werken als managing consultant bij BMC inhoudt? Bekijk dan nu de video.

Kom werken als managing consultant

Als managing consultant bij BMC ben je elke dag bezig met actuele vraagstukken die leven bij gemeenten, provincies, de rijksoverheid, corporaties, waterschappen, jeugdhulpinstellingen, onderwijs- en zorgaanbieders. Onze opdrachtgevers beschouwen ons als een partner die blijft investeren in de versterking van de uitvoeringskracht van de publieke sector.

Nummer één expertisebureau van de publieke sector

BMC is méér dan een adviesbureau. Als nummer één expertisebureau van de publieke sector onderscheiden wij ons door hoogwaardig advies en onderzoek te koppelen aan implementatie met daadkracht. We maken bedachte oplossingen waar en brengen ons advies in de praktijk. Onze dienstverlening is onlosmakelijk verbonden met de inhoud; wij gaan graag de diepte in en beschikken over een grote diversiteit aan expertises over de volledige breedte van de publieke sector. Onze medewerkers beschikken over diepgaande kennis, kunde en ervaring. We kennen de contexten, netwerken en praktijken van de organisaties waar we voor werken.

Toegevoegde waarde voor inwoner, leerling en cliënt

BMC is al meer dan 35 jaar een gewaardeerd partner voor opdrachtgevers in de publieke sector. Wij staan hen met raad en daad terzijde, ook daar waar de complexe maatschappelijke en bestuurlijke opgaven hun grenzen, taken en verantwoordelijkheden overstijgen. We zien dan ook een groeiende vraag naar onze kenmerkende domein- en profieloverstijgende dienstverlening.

Daarin werken we steeds meer met hybride teams van trainees, adviseurs en managing consultants uit verschillende domeinen. Zo helpen wij onze opdrachtgevers vooruit met scherpe analyses en verbetervoorstellen én dragen zorg voor de uitvoering ervan. Zo bundelen we onze interne krachten om de uitvoeringskracht van de publieke sector te versterken. Met als centrale doel het leveren van toegevoegde waarde voor de inwoner, de leerling en de cliënt.

Meer weten? Lees dan hier verder over ons werk en onze expertises.

Wat doe je als managing consultant bij BMC?

Als managing consultant bij BMC voer je regie op complexe opdrachten en ben je eindverantwoordelijk voor de advisering binnen deze opdrachten. Afhankelijk van je expertise werk je aan vraagstukken op bijvoorbeeld het gebied van leiderschap, strategie, governance, (regionale) samenwerking of positionering. Of je houdt je bezig met programmamanagement, procesmanagement of kwaliteits- en ontwikkeltrajecten. Vaak werk je aan meerdere opdrachten tegelijk, variërend in looptijd van enkele maanden tot soms wel een jaar of langer. De ene keer individueel, maar ook vaak in teamverband.

Je bent van vele markten thuis, ook op het gebied van ondernemerschap. Zo weet je marktkansen te vertalen naar kenniscreatie en productontwikkeling. Je netwerk weet je te vinden op jouw expertisegebied. Zo haal je nieuwe opdrachten binnen voor jezelf en je collega's.

Boegbeeld op inhoud

Als managing consultant ben je een boegbeeld op inhoud. Daarbij richt je je op een of meerdere expertisegebieden. Hieronder vind je een overzicht van onze expertises, ondergebracht in de volgende categorieën: bestuur & bedrijfsvoering, data & dienstverlening, energietransitie, fysiek domein, jeugd & onderwijs, sociaal domein, wonen & woningcorporaties, digitale transformatie, en optimale ontwikkelkansen.

Klik hier voor een compleet overzicht van onze expertises.

Opdrachtgevers en externe samenwerkingspartners zien jou als expert, waardevolle sparringpartner en opiniemaker. Zij weten je te vinden op jouw expertisegebied. Je bent ook gedreven om je expertise uit te dragen. Zo initieer je onderzoek en publiceer je hierover, treed je op als gastspreker op verschillende podia, publiceer je inhoudelijke artikelen en blogs, of vervul een rol als docent van vaktrainingen. Binnen BMC heb je een leidende rol in het delen van je kennis en ervaring als sparringpartner, mentor en expertisetrekker op een van onze hoofdthema’s of als docent in het BMC Ontwikkelcentrum.

Klik hier voor artikelen en andere bijdragen, vaak geschreven door managing consultants of volg onze LinkedIn-pagina.

Samen delen, werken én ontwikkelen

Bij BMC geloven we sterk in samen delen, werken én ontwikkelen. Als managing consultant snap je het belang van jezelf blijven ontwikkelen om de opgaven van morgen een stapje voor te blijven. Hierin neem je zelf het voortouw, al heeft BMC je op dit vlak ook veel te bieden. Naast ons aanbod aan interessante en uitdagende opdrachten, beschikken we over een eigen ontwikkelcentrum met een ruim aanbod aan opleidings- en trainingsmogelijkheden. Ook organiseren we regelmatig inhoudelijke evenementen en activiteiten, zoals kennissessies, adviesdagen, dialoogtafels en thema-avonden. En je kunt deelnemen aan of een voortrekkersrol vervullen in diverse expertise- en werkgroepen.

Als BMC’er zoek je ook zelf actief je collega’s in het BMC-netwerk op. Om kennis te halen en te brengen. Of om samen te sparren en te reflecteren op opdrachten. Door samen kritisch te kijken naar de vraag van onze opdrachtgever zetten we deze in een breder perspectief en zijn we in staat het vraagstuk af te pellen. Zo komen we tot de vraag achter de vraag. Ook werken we met elkaar aan kenniscreatie en -ontwikkeling. We creëren samen innovatieve praktijkoplossingen en verbeteringen. Door verschillende professionele brillen te combineren, vullen we elkaar aan én leren we van elkaar.  Zo tillen we onze opdrachten naar een hoger niveau. En komen we tot effectieve, krachtige oplossingen voor de opgaven in de publieke sector.

Wil je meer weten over de functie van managing consultant? Heb je een vraag of wil je meer informatie over jouw mogelijkheden? Vul dan het contactformulier in en stuur (optioneel) je CV mee. Wij nemen dan graag contact met je op. Je kunt ook altijd een koffiemoment inplannen met één van onze managing consultants!

Solliciteren

Direct solliciteren? Dat mag altijd! Hieronder vind je onze openstaande vacatures voor managing consultants. Of bekijk het complete vacatureoverzicht van BMC.

Geïnteresseerd in de functie van managing consultant, maar vind je jouw expertise niet terug bij de vacatures? Wij zijn doorlopend op zoek naar experts met een stevig ontwikkeld adviesprofiel en komen dan ook graag in contact. Vul hieronder het contactformulier in en wij nemen contact met jou op.

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement

    Ook interessant: