BMC als duurzaam bedrijf

Maatschappelijke ambitie voor eigen organisatie 

Als sinds 1986 werken onze professionals dagelijks in de publieke sector. Onze adviseurs zetten zich samen met publieke organisaties in en voelen zich verantwoordelijk voor het beste maatschappelijk resultaat voor de inwoner, de leerling en de cliënt. Onze maatschappelijke impact stopt daar niet, wij willen ook onze eigen organisatie verduurzamen en hiermee bijdragen aan een bredere maatschappelijke opgave. Daarom hebben wij een heldere ambitie geformuleerd: in 2030 willen wij aantoonbaar een structureel positieve impact op de samenleving hebben. Dat doen we door een duurzaam bedrijf te zijn. 
 

Onze route: vier sporen

Aan de hand van diverse thema’s en op verschillende manieren gaan wij de komende jaren deze ambitie waarmaken. Dat doen we via vier sporen, waarbij we ons hebben laten inspireren door de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties:

Spoor 1: je beste zelf kunnen zijn

BMC zet in op ruimte voor eigen kracht en persoonlijke ontwikkeling en investeert in de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers. 

Doel: in 2030 hebben we een aantoonbaar vitale medewerker: dit blijkt uit een laag ziekteverzuim, hoge medewerkerstevredenheid naar de organisatie en de werkomgeving.

Spoor 2: diversiteit & inclusiviteit (D&I)

Iedereen is welkom bij BMC, ongeacht leeftijd, seksuele voorkeur en identiteit, sociale of etnische achtergrond en fysieke of verstandelijke conditie.

Doel: in 2030 is D&I geen verrassing meer binnen BMC. Om dit te bereiken maken we een beleidskader en voeren we verbeteringen uit, zoals het genderneutraal schrijven van de website en vacatures, het expliciet uitnodigen van alle rangen en standen en het toewerken naar een evenwichtige verdeling van alle genders en mensen vanuit verschillende achtergronden in alle functies.

Spoor 3: CO2-voetafdruk verkleinen

BMC doet er alles aan om onze CO2-voetafdruk te verkleinen. CO2 (kooldioxide) is een gas dat de opwarming van de aarde veroorzaakt. Om het gebruik van CO2 zoveel mogelijk te verkleinen zetten we de komende jaren onder meer de volgende stappen:

  • wij verduurzamen ons wagenpark door elektrische auto’s aan te bieden en om deze elektriciteit zoveel mogelijk uit duurzame bronnen te halen;
  • op ons hoofdkantoor in Amersfoort nemen we groene stroom af;
  • onze catering verandert haar aanbod in een vegetarisch en later veganistisch menu door bij voorkeur met biologisch, vegan en lokaal geproduceerd voedsel te werken;
  • met circulair gebruik van onze spullen werken we aan een afvalloos kantoor.

Doel: 0 procent CO2-uitstoot in 2030. 

Spoor 4: Social return on investment (SROI)

We zorgen er steeds vaker voor dat we een deel van onze opdrachtwaarde teruggeven aan de maatschappij in de vorm van arbeidsparticipatie of andere vormen van SROI. We monitoren onze SROI-verplichtingen en professionaliseren de wijze waarop we met eigen aanbod invulling geven aan social return vanuit een overeenkomst met de opdrachtgever. 

Doel: Maatschappelijke waarde toevoegen door sociaal-innovatieve SROI-opdrachten te ontwikkelen, samen met onze klanten.

Lees meer over SROI bij BMC

 

Maatschappelijk jaarverslag 2021

Meer weten over hoe wij maatschappelijk verantwoord ondernemen? Lees ons Maatschappelijk Jaarverslag 2021.

Maatschappelijk jaarverslag 2021

 

Meer informatie

Wil je meer weten over de stappen die BMC zet en gaat zetten richting een duurzaam bedrijf? Neem dan contact op met Karin van den Akker of Sabina van Zetten.

Karin van den Akker senior adviseur 06 26 14 28 01
Sabina van Zetten adviseur 06 - 14 96 19 15