Kom werken als trainee

Jij levert graag een maatschappelijke bijdrage, zeker ook in je werk. Misschien heb je na je studie bewust gekozen voor een loopbaan in de publieke sector. Of je zoekt een plek om je verder te ontwikkelen als professional, waarbij je een stevige basis legt voor je verdere loopbaan. Waar jouw potentieel tot bloei komt en ontdekt welk talent er nog meer in jou schuilt. In een functie waar je mag onderzoeken wat het beste bij jou past. Een traineeship bij BMC is hét startpunt van jouw carrière. Je ontwikkelt je pijlsnel, zet een waardevolle loopbaanstap én bent direct van betekenis voor inwoners, leerlingen en cliënten.

Bekijk onze traineeship vacatures

Bekijk onderstaande video waarin BMC’er Quinte in ‘t Zand en collega’s hun ervaringen over het traineeship en het werken bij BMC delen.

Kom werken als trainee

Een traineeship bij BMC duurt 1,5 tot 2 jaar. Het is een intensief en interactief programma met een combinatie van theorie, praktijk en zelfstudie. Je volgt het traineeship samen met een kleine en hechte groep van collega’s. De persoonlijke begeleiding komt van een mentor en een ontwikkelmanager. Je werkt 4 dagen in de week bij een of meerdere opdrachtgevers en krijgt 1 dag per week training. Na afronding van ons traineeship ben je een volwaardige zelfstandig adviseur.

Leren en ontwikkelen

In het traineeship groei je als persoon en professional. Je doet essentiële professionele (advies)vaardigheden op, werkt aan je ontwikkeling en competenties en krijgt (vakinhoudelijke) opleidingen en trainingen in ons eigen BMC-ontwikkelcentrum. Daarnaast ervaar je wat het betekent om samen te werken met collega’s en professionals met diverse achtergronden.

Lees hier meer over leren & ontwikkelen bij BMC.

Direct aan de slag

Tijdens het traineeship ga je direct aan de slag bij een of meer opdrachtgevers. Het type opdracht varieert. Je werkt op interim-basis in een specifieke functie of aan een vraagstuk of project. Dit doe je bijvoorbeeld bij opdrachtgevers binnen de Rijksoverheid, provincies, gemeenten, waterschappen, omgevingsdiensten, zorg- en welzijnsinstellingen, culturele instellingen of binnen het onderwijs. Wat je leert, breng je direct in de praktijk.

Invoegen en toevoegen

Als trainee ervaar je wat werken binnen de publieke sector betekent en hoe je van toegevoegde waarde bent voor jouw opdrachtgevers. Invoegen en toevoegen noemen wij dat bij BMC. Je leert wat voor type adviseur je bent en ontdekt welke thema’s jouw interesse hebben. BMC is als expertisebureau ruim 35 jaar geworteld in de publieke sector. Door het grote netwerk van BMC kom je bij toonaangevende, interessante opdrachtgevers binnen. Tegelijkertijd bouw je actief aan een eigen netwerk waar je de rest van je werkende leven van profiteert.

Meer weten over de dienstverlening en expertises van BMC? Klik dan hier.

Vul zelf je pad in

Jij geeft richting aan jouw loopbaan bij BMC; je zit zelf achter het stuur. Maar je staat er niet alleen voor. Jouw ontwikkelmanager en mentor ondersteunen je in jouw ontwikkeltraject. Jij en je mede-trainees vormen een groep collega’s. Met die collega’s spar je en je trekt je aan hen op. Daarnaast profiteer je van de kennis en ervaring van inspirerende senior collega’s, professionals en hun netwerk. Zij profiteren op hun beurt van jouw frisse blik en enthousiaste aanpakkersmentaliteit. Samen maken jullie het verschil voor de publieke sector en werk je aan de maatschappij van vandaag en morgen.

En er is meer…

Binnen BMC organiseren wij regelmatig bijeenkomsten en evenementen. Denk hierbij aan de (trainee)battle, domeindagen, themabijeenkomsten of werkbezoeken. Ook is er ruimte voor ontspanning en informeel contact. Bijvoorbeeld op het BMC-feest. Of sluit je aan bij Jong BMC voor gezellige uitjes of het jaarlijkse gala.

Een traineeship dat bij je past

Je hebt maximaal één of twee jaar geleden een hbo- of wo-studie afgerond. Je bent open, hebt een nieuwsgierige houding, bent communicatief vaardig en niet bang om jouw mening te geven en kritische vragen te stellen. Je kunt logisch redeneren, werkt zorgvuldig en doelgericht. Bovenal ben jij een denker én een doener.

BMC heeft verschillende traineeships op verschillende vakgebieden binnen de publieke sector. Als je geïnteresseerd bent in een dynamisch traject is er al snel een domein dat bij je past. Ieder traineeship heeft zijn eigen programma, functie-eisen en startdatum. Kijk hieronder wat we jou bieden. 

Meer informatie

Meer weten over wat jou te wachten staat als trainee bij BMC? Heb je een vraag voor ons of wil je meer informatie over jouw mogelijkheden? Vul dan onderstaand formulier in en stuur (optioneel) je CV mee. Wij nemen dan graag contact met je op.

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement

    Ook interessant: