Onze cultuur en organisatie

Als BMC’er heb je ruim 1.100 collega’s. Stuk voor stuk inhoudelijk gedreven mensen, maatschappelijke experts in de ruimste zin. Met ieder een unieke achtergrond, rol, kijk en expertise. Denkers die doen. Collega’s die ervoor zorgen dat werken bij BMC voelt als een warm bad. Betrokken mensen die elkaar verder willen helpen en tijd nemen voor elkaar. Vanuit persoonlijke interesse, maar ook vanuit het bewustzijn dat we elkaar hiermee versterken.

Samen het verschil maken

De drive om het verschil te maken – het elke dag een beetje beter te doen – is onze intrinsieke motivatie. We maken niet alleen het verschil voor onze opdrachtgevers. We willen het ook beter doen voor de inwoner, leerling en cliënt. Dat is wat ons verbindt. Wij geloven in de kracht van samen en de optelsom van onze verschillen. Samen één BMC, dat maakt ons sterk.

Meer weten over onze cultuur en organisatie? Bekijk dan hier de video, waarin BMC'ers vertellen waarom zij zo graag bij ons werken.

Maak kennis met BMC'ers. En met BMC.

Lees meer over werken bij BMC in functies als trainee, adviseur, senior adviseur en managing consultant.

Bij BMC werk je op basis van vertrouwen én eigen verantwoordelijkheid. In je werk staat eigen regie voorop; jij weet immers zelf het beste wat je nodig hebt. Bijvoorbeeld op het gebied van welzijn, vitaliteit en gezondheid, hybride werken en je persoonlijke en professionele ontwikkeling. We snappen dat je behoeften tijdens je loopbaan bij BMC kunnen veranderen. Daarom vinden we het belangrijk dat je je uitspreekt. Dat je de ruimte voelt om zelf invulling te geven aan je behoeften met de mogelijkheden die BMC of je opdrachtgevers bieden. Wij helpen je hier natuurlijk graag mee. Om dit te borgen, voeren we regelmatig het Goede Gesprek. Bij BMC kennen we geen jaarlijkse beoordelingscyclus. Wij focussen liever in het moment -samen met jou- op de uitbouw van jouw talenten en resultaten. Goede Gesprekken zijn gesprekken die je door het jaar heen voert met jouw leidinggevende.

Lees meer over leren en ontwikkelen bij BMC.

Uitstekende arbeidsvoorwaarden

Vertrouwen en eigen verantwoordelijkheid zijn ook kernwoorden in hoe we het met elkaar regelen. Zo zijn je arbeidsvoorwaarden – die je voor het merendeel zelf samenstelt met een Individueel Keuzebudget (IKB) – uitstekend. Een greep uit ons aanbod: je krijgt een vast contract, een elektrische leaseauto of een mobiliteitsregeling, 36 vakantiedagen én een persoonlijke feestdag.

Het unieke netwerk van BMC

Werken bij BMC opent ook de deuren van ons unieke netwerk. Collega’s omschrijven ons netwerk ook wel eens als een echte thuishaven. In deze open en ondernemende werkomgeving vind je collega's binnen je vakgebied én daarbuiten. Met ieder een unieke achtergrond, rol, kijk en expertise. We zien de waarde van elkaars inbreng en staan voor elkaar klaar.

In ons netwerk zoeken we verbinding, werken we samen, komen we tot nieuwe perspectieven en geven we ideeën vorm. We sparren en reflecteren op opdrachten en vraagstukken. We delen onze kennis en ervaring en houden elkaar op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen. Ook vormen we werk- en expertisegroepen. Zo werken we met elkaar aan kenniscreatie en -ontwikkeling én komen we tot innovatieve praktijkoplossingen en verbeteringen.

Onze externe relaties spelen een belangrijke rol in ons netwerk; zij maken het complementair. Samen met onze opdrachtgevers en partners uit de publieke sector en daarbuiten werken wij aan complexe vraagstukken, en vernieuwen en verbeteren we de publieke sector. Wederkerigheid vinden we heel belangrijk. We geven onze expertise terug aan de sector met debatten, trainingen en masterclasses. Daarnaast onderhouden we partnerships en sponsoren we inhoudelijke evenementen. Zo bouwen we aan duurzame relaties. Met onze collega’s én met de publieke sector.

Om onze medewerkers te stimuleren de verbinding op te zoeken en het BMC-netwerk te benutten, organiseren we ook activiteiten en evenementen. Dit doen we op regelmatige basis en met verschillende werkvormen, waarbij we inspireren op inhoud. Denk aan webinars, kennissessies, dialoogtafels, adviesdagen, domeindagen, thema-avonden en podcasts. Ook heb je toegang tot ons onlineplatform, waar we elkaar op afstand vinden, inspireren en kennis delen.

De kracht van samen

Wij geloven in de kracht van samen en de optelsom van onze verschillen. Zo delen we de kennis en ervaring die onze mensen bij opdrachten, uit zichzelf én met onze leerprogramma’s opdoen met collega’s. En we nemen dit uiteraard ook weer mee naar een volgende opdracht. Zo ontstaat er kruisbestuiving op basis van onze gezamenlijke expertise. Zo vergroten we onze impact.

Door onze verscheidenheid te bundelen, delen we een breder perspectief, kijken we over de grenzen van onze opdrachten en expertisegebieden naar het grotere geheel en verdiepen we onze expertise. Dit maakt ons een betrouwbare partner voor onze opdrachtgevers, zeker omdat de complexiteit van de opgaven waar zij aan werken en de uitdagingen die hieruit voortvloeien, taken, verantwoordelijkheden, organisaties en domeinen overstijgen. Door de kracht van samen komen we ook tot kenniscreatie en -ontwikkeling, waarmee we de haperende uitvoeringskracht in de publieke sector kunnen versterken. Zo bouwen we samen aan de toekomstbestendigheid van BMC én de publieke sector.

Lees meer over de dienstverlening en expertises van BMC.

Maatschappelijke betrokkenheid

Wij zijn maatschappelijk betrokken. Niet alleen door ons werk voor de publieke sector, maar ook intrinsiek, vanuit onszelf. We verduurzamen onze eigen organisatie aan de hand van de Social Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. We onderscheiden vier belangrijke hoofdsporen: werken vanuit je beste zelf, diversiteit en inclusie, onze voetafdruk en het vergroten van social return on investment (SROI). Dit laatste is structureel ingebed in onze organisatie en gaat verder dan het bevorderen van arbeidsparticipatie. Zo doen we bijvoorbeeld pro bono-maatschappelijke adviesopdrachten. Elk hoofdspoor heeft zijn eigen vastgestelde doelen, waar collega’s zich samen over buigen en we elkaar prikkelen om er nog beter in te worden.

Bekijk hier al onze vacatures

Lees hier meer over onze maatschappelijke en duurzaamheidsambities.

Ook interessant: