Werving en selectie

BMC is uw partner op het gebied van werving en selectie van gedreven talenten voor de publieke sector. Talenten die voor de eerste of tweede stap in hun carrière staan en die waarde toevoegen op alle niveaus binnen publieke organisaties.

Over ons

Wij werven en selecteren energieke en slimme talenten voor opdrachtgevers die hier zelf geen personele capaciteit voor hebben. We leveren talenten die midden in de samenleving staan, die een actueel netwerk hebben en die continu met hun persoonlijke en professionele ontwikkeling bezig zijn. Deze talenten zorgen voor dynamiek binnen uw organisatie. BMC beschikt hiervoor over een eigen recruitmentafdeling met gespecialiseerde recruiters die primair verantwoordelijk zijn voor de werving-en-selectieopdrachten binnen de publieke sector.

Werving

Vacatures en kandidaten brengen wij op innovatieve wijze bij elkaar. Omdat we leven in een digitale wereld, zijn onze werkwijze en communicatie- en bedrijfsmiddelen daarop afgestemd. Zo maken we onder andere gebruik van aansprekende filmpjes en social media. Via deze link krijgt u een indruk van onze video's. Na het maken van een video mobiliseren wij onze adviseurs om de betreffende vacature te delen via social media. Ook vragen wij hen of zij op basis van het profiel interessante kandidaten kennen voor de vacature. Hiermee bereiken wij ook kandidaten die de latente behoefte hebben om te solliciteren en daardoor zeer waarschijnlijk de meest interessante kandidaten voor u zijn. Dit alles leidt tot een enorm bereik van relevante kandidaten. Daarnaast zetten wij de vacature uit op jobboards zoals LinkedIn, de Nationale Vacaturebank, Indeed, Binnenlands Bestuur, Werk.nl en Monsterboard.

Selectie

Wanneer de wervingsprocedure is afgerond, selecteren wij kandidaten op basis van de door u gewenste kwaliteiten en competenties. BMC beschikt hiervoor over een eigen recruitmentafdeling met gespecialiseerde recruiters. Wij gaan als volgt te werk: Uit de groep van sollicitanten worden na een strenge cv-selectie de beste kandidaten uitgenodigd voor een selectiegesprek. In deze ronde worden tijdens persoonlijke interviews de gevraagde competenties getoetst. Dit doen we aan de hand van de beproefde STARR-methodiek (Situatie, Taak, Aanpak, Resultaat en Reflectie). Van tevoren voeren wij een uitgebreid intakegeprek met u om het kandidaatprofiel zo concreet mogelijk vast te stellen. Na de interviewronde worden u maximaal drie kandidaten aangeboden die geheel of gedeeltelijk voldoen aan het zoekprofiel.

Tussentijds houden wij u regelmatig per e-mail of telefonisch op de hoogte van de resultaten en eventuele opmerkelijke zaken, zodat we indien nodig in overleg met u onze werving nog verder kunnen aanscherpen om zo tot een zo optimaal mogelijk resultaat te komen.

Referenties

Uw collega’s zeggen onder andere het volgende over onze dienstverlening:

"Na zelf vergeefs via de ‘klassieke manier’ te hebben gezocht naar een geschikte kandidaat, hebben we BMC ingeschakeld. Zij hebben een moderne en frisse aanpak en maken gebruik van een filmpje waarin je de functie en de organisatie wervend neer kunt zetten. Daarbij zet men actief social media in en kan men - via haar adviseurs - een groot netwerk bereiken. Het heeft in ons geval geleid tot een groot aantal reacties en uiteindelijk een geschikte kandidaat."

"Afgelopen jaar zijn we druk bezig geweest met het vinden van een goede kandidaat. Uiteindelijk hebben we BMC gevraagd het van ons over te nemen. Wanneer je de werving en selectie op een frisse eigentijdse wijze aan wilt pakken, dan is BMC een ideale partner. We zijn erg blij met het resultaat."

"Het vinden van een nieuwe collega via BMC was een frisse, andere manier van werving en selectie. Met als resultaat dat dit andere kandidaten heeft opgeleverd dan wat we gewend zijn. We kregen ook goede positieve reacties op het filmpje. Bij BMC is heel goed begrepen wat we zochten. Het is fijn om zo ontzorgd te worden. En met een heel goed eindresultaat."

"BMC heeft de achterliggende periode de procedure van drie moeilijk te vervullen vacatures met succes begeleid. De eigentijdse wijze van werken en werven die BMC hanteert, heeft daar zeker een bijdrage aan geleverd. De samenwerking en het directe contact heb ik als een groot pluspunt ervaren. Ook de prijs-kwaliteitverhouding is prima. Al met al zijn wij blij met de samenwerking en het behaalde resultaat."

Meer informatie

Wilt u meer weten over onze aanpak of hebt u vragen over de kosten? Dan kunt u contact opnemen met Remco Knubben, manager Werving en Selectie. U kunt hem telefonisch bereiken via 06 48 52 88 74 of per e-mail via remco.knubben@bmc.nl.

Contact

Wat zijn uw gegevens?
Waar zal het gesprek over gaan?