Werving en selectie

BMC is ook uw partner op het gebied van werving en selectie in de publieke sector. Onze missie is het volledig ontzorgen van u als opdrachtgever. Wij bereiken maximaal resultaat met onze vernieuwende aanpak.

Over ons

Wij ondersteunen publieke organisaties bij de werving en selectie van energieke professionals. Wij leveren kandidaten die midden in de samenleving staan en continu met hun persoonlijke en professionele ontwikkeling bezig zijn. Dit betekent voor u gemotiveerde medewerkers binnen uw organisatie.

Team werving & selectie

Werving

De arbeidsmarkt is de afgelopen jaren drastisch veranderd. Voor veel mensen liggen de banen voor het oprapen. Voor u als werkgever wordt de vijver om in te vissen steeds leger. Voor ons dus reden om werving en selectie op een heel andere wijze aan te pakken. En met succes.

Het werven van goede kandidaten betekent volgens ons “verleiden”. En het kandidaten zo makkelijk en aantrekkelijk mogelijk maken om te solliciteren. Onze focus ligt daarbij op kandidaten die de latente behoefte hebben om te solliciteren. Zij die ergens anders al succesvol in hun werk zijn en zichzelf nog niet direct ervan bewust zijn dat ze op zoek zijn naar een andere baan. Maar wel nieuwsgierig.

Vacatures en kandidaten brengen wij daarom op innovatieve wijze bij elkaar. Zo maken we onder andere gebruik van aansprekende filmpjes. Geen gelikte bedrijfsfilm, maar een eerlijk verhaal over de vacature en de organisatie. Via deze link krijgt u een indruk van onze filmpjes. En natuurlijk maken wij bij dit alles gebruik van het netwerk van adviseurs van BMC om de beste kandidaten voor uw vacature te vinden.

Selectie

Wanneer de wervingsprocedure is afgerond, selecteren wij de kandidaten op de door u gewenste kwaliteiten en competenties. BMC beschikt hiervoor over een gespecialiseerde businessunit met consultants en recruiters die primair verantwoordelijk zijn voor de werving en selectie van de kandidaten voor uw organisatie.

Wij gaan als volgt te werk: Uit de groep van sollicitanten worden na een strenge cv-selectie de beste kandidaten uitgenodigd voor een selectiegesprek. In deze ronde worden tijdens persoonlijke interviews de gevraagde competenties getoetst. Dit doen we aan de hand van de beproefde STARR-methodiek (Situatie, Taak, Aanpak, Resultaat en Reflectie). Na deze gespreksronde bieden wij u op basis van deze selectiemethodiek maximaal drie kandidaten aan.

Tussentijds houden wij u regelmatig per e-mail of telefonisch op de hoogte van de resultaten en eventuele opmerkelijke zaken, zodat wij indien nodig in overleg met u onze werving nog verder kunnen aanscherpen om zo tot een optimaal mogelijk resultaat te komen.

Bekijk onze vacatures

Referenties

Uw collega’s zeggen onder andere het volgende over onze dienstverlening:

"Na zelf vergeefs via de ‘klassieke manier’ te hebben gezocht naar een geschikte kandidaat, hebben we BMC ingeschakeld. Zij hebben een moderne en frisse aanpak en maken gebruik van een filmpje waarin je de functie en de organisatie wervend neer kunt zetten. Daarbij zet men actief social media in en kan men - via haar adviseurs - een groot netwerk bereiken. Het heeft in ons geval geleid tot een groot aantal reacties en uiteindelijk een geschikte kandidaat."

"Afgelopen jaar zijn we druk bezig geweest met het vinden van een goede kandidaat. Uiteindelijk hebben we BMC gevraagd het van ons over te nemen. Wanneer je de werving en selectie op een frisse eigentijdse wijze aan wilt pakken, dan is BMC een ideale partner. We zijn erg blij met het resultaat."

"Het vinden van een nieuwe collega via BMC was een frisse, andere manier van werving en selectie. Met als resultaat dat dit andere kandidaten heeft opgeleverd dan wat we gewend zijn. We kregen ook goede positieve reacties op het filmpje. Bij BMC is heel goed begrepen wat we zochten. Het is fijn om zo ontzorgd te worden. En met een heel goed eindresultaat."

"BMC heeft de achterliggende periode de procedure van drie moeilijk te vervullen vacatures met succes begeleid. De eigentijdse wijze van werken en werven die BMC hanteert, heeft daar zeker een bijdrage aan geleverd. De samenwerking en het directe contact heb ik als een groot pluspunt ervaren. Ook de prijs-kwaliteitverhouding is prima. Al met al zijn wij blij met de samenwerking en het behaalde resultaat."

Meer informatie

Wilt u meer weten over onze aanpak of hebt u vragen over de kosten? Dan kunt u contact opnemen met Hilde Weerts, manager Werving en Selectie. U kunt haar telefonisch bereiken via 06 - 46 03 40 76 of per e-mail via hilde.weerts@bmc.nl.