Digitalisering zorg

Digitalisering in de zorg is het gebruik van data en technologie in de zorg. Dit maakt trends en ontwikkelingen binnen en buiten een zorgorganisatie inzichtelijk. Technologie ondersteunt zorgverleners bij de zorg voor cliënten en genereert nog meer waardevolle data. Zo krijgen cliënten de beste en meest passende zorg. 

Digitalisering in de zorg wordt gezien als één van de oplossingen voor de grote uitdagingen in de zorg: een toenemend aantal zorgvragers en een afnemend aantal middelen. Deze uitdagingen vragen om een effectievere en efficiëntere inzet van middelen. Digitalisering kan hierbij helpen. Daarom komt digitalisering in de zorg terug in verschillende vormen van overheidsprogramma’s en -beleid.  

Benieuwd wat BMC voor u kan betekenen? Lees dan verder of neem contact met ons op.

Neem contact op

Op deze pagina: 
Wat verstaat BMC onder digitalisering in de zorg? 
Onze aanpak op het gebied van digitalisering in de zorg
Onze dienstverlening op digitalisering in de zorg
Praktijkcases en oplossingen    
Adviseur digitalisering in de zorg

Wat verstaat BMC onder digitalisering in de zorg?  

Om als zorgorganisatie klaar te zijn voor de toekomst, is het belangrijk om te weten wat je moet doen op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Dit doe je door gebruik te maken van de aanwezige data en technologie die ook data levert. Denk bijvoorbeeld aan de analyse van personeelscapaciteit en de inzet van bewegingssensoren in het primaire proces. Dit is noodzakelijk, omdat de zorg voor grote uitdagingen staat, zoals beperkte financiële middelen, een tekort aan personeel en een toenemend aantal ouderen met complexere zorgvragen. Data-inzichten en technologische oplossingen zijn nodig om met deze uitdagingen om te gaan. Zo neemt ook de kwaliteit van de zorg toe. 
 

Onze aanpak op het gebied van digitalisering in de zorg

Een datagedreven organisatie vraagt om evenwicht in technische en organisatorische aspecten. BMC heeft hiervoor het datavolwassenheidsmodel opgesteld. Dit model onderscheidt vier niveaus: weten, begrijpen, voorspellen en bepalen. Op basis van dit model is te bepalen waar de (zorg)organisatie staat in haar ontwikkeling op het gebied van datagedreven werken.

Het model onderscheidt zes onderdelen om te bepalen op welk datavolwassenheidsniveau de organisatie zich bevindt. Dit zijn:

  • Leiderschap en (data)cultuur
  • Strategie en besturing
  • Procesmatig werken
  • Definities en datakwaliteit
  • Architectuur en tooling
  • Medewerker (kennis en vaardigheden)

Om de maximale waarde uit de data te halen, moet een organisatie zich op alle onderdelen gelijkmatig ontwikkelen. BMC helpt zorgorganisaties om inzicht te krijgen in de datavolwassenheid en heeft kennis en expertise op alle zes de onderdelen.

 

Onze dienstverlening op digitalisering in de zorg

Advies en onderzoek 

Meer over advies en onderzoek

Detachering 

Wij leveren adviseurs en interim professionals en bieden trainingen en kennissessies aan om de samenwerking tussen verschillende partijen te bevorderen. 

Lees hier alles over detachering

Opleidingen en trainingen 

BMC levert persoonlijke opleidingstrajecten en in-company trainingen op maat. Deze trainingen worden afgestemd op de specifieke behoeften van uw organisatie. 

Lees hier meer over onze opleidingen en trainingen

Werving en selectie

Ondersteuning nodig op het gebied van digitalisering zorg? We nemen de werving en selectie graag van u over. We zorgen dat u precies die specialisten vindt die u nodig heeft. 

Meer over werving en selectie

Adviseur digitalisering in de zorg

Meer informatie over digitalisering zorg? Neem dan contact op met onderstaande adviseur:

Evy Liersen
adviseur

"Digitaliseren is één van de oplossingen voor de toekomst. Met behulp van data kun je goed onderbouwde keuzes maken om je organisatie zo goed mogelijk te laten functioneren. Daarbij kan het gebruik van technologie de zorginzet effectiever en efficiënter maken. Wat mij betreft zijn dat de oplossingen voor de toekomst, maar die vragen om een daadwerkelijke transitie bij zorgorganisaties. Aan die transitie lever ik mijn waardevolle bijdrage." 

Neem contact op

Contact

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement