Lokale democratie

Het zijn roerige tijden op democratisch gebied. De polarisatie en politieke versnippering nemen toe, terwijl het vertrouwen in de politiek afneemt. Het realiseren van samenwerkingen en uitvoeringskracht is cruciaal voor overheden. BMC ondersteunt bestuursorganen hier al jarenlang bij.

Benieuwd wat BMC voor u kan betekenen? Lees dan verder of neem meteen contact met ons op.

Neem contact op

Op deze pagina:
Onze aanpak van lokale democratie
Onze dienstverlening op het gebied van lokale democratie 
Praktijkcases en oplossingen
Adviseurs lokale democratie

Actueel

Toon alles

Onze aanpak van lokale democratie

Op bestuurlijk gebied zijn de vraagstukken en opgaven vaak ingewikkeld. Binnen het bestuurlijk samenspel zijn er meestal meerdere partijen nodig om de gewenste doelen te behalen. Bij de regie van dit soort samenwerkingen is een grote rol weggelegd voor bestuursorganen zoals ministeries, waterschappen, provincies en gemeenten. BMC adviseert en ondersteunt deze bestuursorganen bij het realiseren van uitvoeringskracht, samenwerken en bij het maken van politiek-bestuurlijke keuzes.
 

Onze dienstverlening op het gebied van lokale democratie

Advies en onderzoek

BMC ondersteunt en adviseert gemeenten, waterschappen en provincies al decennialang bij hun politieke proces. Vanuit BMC adviseren en begeleiden wij onze opdrachtgevers om koers te houden en het politieke proces zo goed mogelijk te laten functioneren. Het gaat daarbij onder meer om het proces en de samenwerking binnen de gemeenteraad, Provinciale Staten of algemeen bestuur van het waterschap. We houden ons bezig met thema’s als het werken in de lokale driehoek (burgemeester-griffier-gemeentesecretaris), participatie, opgavegericht werken, integriteit en ondermijning.

Meer over advies en onderzoek

Advies en management 

Wij leveren adviseurs en interim professionals en bieden trainingen en kennissessies aan om de samenwerking tussen verschillende partijen te bevorderen. 

Lees hier alles over detachering

Opleidingen en trainingen 

BMC levert persoonlijke opleidingstrajecten en in-company trainingen op maat. Deze trainingen worden afgestemd op de specifieke behoeften van uw organisatie. 

Lees hier meer over onze opleidingen en trainingen

Werving en selectie

Ondersteuning nodig op het gebied van de lokale democratie? We nemen de werving en selectie graag van u over. We zorgen dat u precies die specialisten vindt die u nodig heeft. 

Meer over werving en selectie

Adviseurs lokale democratie

Meer weten over de lokale democratie? Neem dan contact op met een van de onderstaande adviseurs:

Marcel Hermans
managing consultant
Portret Marcel Hermans
"Ik kan veranderingen in gang zetten en doorvoeren, maar breng ook rust als dit nodig is. Mijn voornaamste kracht is om in een politieke omgeving, samenhang aan te brengen in de onderlinge verhouding tussen bestuur, management en medewerkers, met als verbindend element, volop aandacht voor de rol van de klant of de burger." 

Arjen van Berkel
managing consultant
Portret van Arjen van Berkel
"Voor de grote maatschappelijke opgaven van deze tijd is van belang om het samenspel tussen politiek, bestuur, ambtelijke organisatie, maatschappelijke partners en inwoners zo goed mogelijk te laten functioneren. Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Ik adviseer en ondersteun graag om dat samenspel te bevorderen."

Bart Smeulders
accountmanager Politiek en Bestuur
"Ik ben manager Politiek en Bestuur bij BMC. Een te gekke kans om de mooie wereld van bestuur en de griffiesPortret Bart Smeulders te verbinden met BMC. Voor alle vraagstukken binnen de publieke sector kunt u bij BMC terecht. Ik help je graag bij je zoektocht naar een interim-griffier, raadsadviseur, statenadviseur, griffiemedewerker, raadscommunicatieadviseur, secretaris, bestuursadviseur of woordvoerder." 

Neem contact met ons op

Meer informatie over Bestuur

Deze expertise valt onder Bestuur binnen Bestuur & Organisatie. Bekijk ook andere expertises binnen dit domein:

Contact

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement