Leren en ontwikkelen bij BMC

Je hebt heel wat in je mars. Als mens en als professional. Je wil graag een bijdrage leveren. Aan beweging, verbinding, verbetering en vooruitgang in de maatschappij. En aan de uitdagingen van jouw opdrachtgevers. Persoonlijke en professionele ontwikkeling is voor jou dan ook heel belangrijk. Want zo kun je blijvend van betekenis zijn. Bij BMC vind je een sterke leercultuur, waarin jouw ontwikkeling centraal staat.

Lees meer over werken bij BMC in functies als trainee, adviseur, senior adviseur en managing consultant.

Bij BMC krijg je volop de gelegenheid om jezelf te ontwikkelen. Wij helpen je op weg én onderweg, zodat jij elke dag beter kunt bijdragen aan de publieke sector. Ook als organisatie willen we stappen blijven zetten. Zo blijven we koploper in onze expertisegebieden. En niet alleen dat: we helpen ook onze opdrachtgevers vooruit. Onze aandacht voor ontwikkeling maakt ons elke dag een beetje beter.

Eigen ontwikkelpad kiezen

Bij BMC geef je zelf je eigen ontwikkeling vorm. Daarbij onderscheiden we zes kerncompetenties: ondernemerschap, vakmanschap, omgevingssensitiviteit, communicatief vermogen, analytisch vermogen en resultaatgerichtheid. Hoewel je je eigen ontwikkelpad kiest, sta je er niet alleen voor. Jouw manager is hierbij een waardevolle sparringpartner. Ook ervaar je veel betrokkenheid en hulp van collega’s.

Uitgebreid trainings- en opleidingsaanbod

Wij faciliteren jouw persoonlijke ontwikkeling en verdieping van vakkennis met een ruim trainings- en opleidingsaanbod via ons eigen ontwikkelcentrum. Het aanbod van het BMC ontwikkelcentrum is actueel, gevarieerd en breed, en bestaat uit verschillende leervormen. Je mag hier ongelimiteerd gebruik van maken.

Integraal werken en leren

De synergie tussen leren en werken is kenmerkend voor de ontwikkelaanpak van BMC. Wij werken bijvoorbeeld veel met ‘eigen’ trainers, die het werkveld kennen en putten uit hun eigen praktijk. Daarnaast maken we gebruik van externe opleidingen en trainers, bijvoorbeeld omdat dit vereist is voor bepaalde thema’s of kwalificaties, of ter inspiratie. De werkvormen in onze trainingen en opleidingen zijn veelal gebaseerd op leren door te doen. Zo zorgen we dat de opdrachten toepasbaar zijn in de werkpraktijk, maar dat er ook systematisch ruimte is voor reflectie.

Eigentijdse en aantrekkelijke werkvormen

Iedereen heeft z’n eigen leerstijl en leerbehoefte. Dat erkennen en waarderen we. Daarom kent het trainings- en opleidingsaanbod van BMC een grote diversiteit aan eigentijdse en aantrekkelijke werkvormen. Daarnaast monitoren we onze leer- en ontwikkelactiviteiten voortdurend, waarbij we actief ontwikkelvragen ophalen bij onze medewerkers en managers. Dit geven we vervolgens weer een plek in het leer- en ontwikkelaanbod. Ons uitgangspunt is altijd dat ons leer- en ontwikkelaanbod aansluit bij wat er leeft in de markt en bij wat dit van onze medewerkers vraagt.

Modulair plaats- en tijdsonafhankelijk aanbod

BMC'ers leren en ontwikkelen op het moment dat zij kennis en vaardigheden nodig hebben of willen opdoen. Dit gebeurt altijd in goede afstemming. Je maakt zelf keuzes uit ons leer- en ontwikkelaanbod, al moeten die natuurlijk wel samenhangen met je functie en vakgebied. Naast fysieke trainingen en opleidingen stimuleert BMC plaats- en tijdsonafhankelijke vormen van expertiseoverdracht. Denk aan e-learnings, web- en podcasts, leaflets en onderzoek.

Ontwikkeling tijdens je werk

Een groot deel van je ontwikkeling vindt plaats tijdens je werk bij verschillende opdrachtgevers met een grote diversiteit aan vraagstukken. Daarom nemen we bij de keuze van je opdrachten altijd jouw ontwikkelbehoefte mee. Door te werken aan complexe, soms ook domein- en expertise-overschrijdende opdrachten ontwikkel je je verder als bevlogen en inhoudelijke professional. Bij grote vraagstukken werk je vaak ook in een team met andere bevlogen BMC’ers: trainees, adviseurs, senior adviseurs of managing consultants. Zo benutten we de kracht van samen.

Het BMC-netwerk: leren van én met elkaar

Als BMC’er onderhoud je korte, formele en informele lijnen met je collega’s: het continu groeiende netwerk van BMC. Zo creëren we betrokkenheid en blijf jij op de hoogte van actuele ontwikkelingen in je vakgebied en vragen uit de markt. Wij vinden het belangrijk dat je kennis haalt én brengt. We zoeken elkaar niet alleen tijdens opdrachten op, maar ook daarbuiten. Bijvoorbeeld door te sparren of intervisiegesprekken te voeren met BMC-collega’s.

Eigen inbreng en ondernemerschap juichen we toe. Zo worden onze opleidingen en trainingen vaak door collega’s gegeven. Ook kun je zelf leerlijnen ontwikkelen, deelnemen aan werk- en expertisegroepen of samenwerken aan kenniscreatie en productoplossingen. En je kunt een rol spelen in de ontwikkeling van een ander. Als adviseur kun je ontwikkelmanager zijn van een trainee, als senior adviseur kun je mentor zijn van een adviseur en als managing consultant kun je als expertisetrekker of als trainer/docent in ons ontwikkelcentrum je kennis overdragen.

In dit alles sta je natuurlijk niet alleen. Als BMC faciliteren en stimuleren we collega’s om elkaar te ontmoeten en doen we ons best om verbinding tot stand te brengen. Zo heb je toegang tot ons onlineplatform, waar we elkaar ook op afstand vinden, inspireren en kennis delen. Ook organiseren we regelmatig activiteiten zoals themabijeenkomsten, webinars, denktanks en adviesdagen.

Volop doorgroeimogelijkheden

Als BMC’er heb je volop doorgroeimogelijkheden. Als trainee kun je je doorontwikkelen tot adviseur, als adviseur tot senior adviseur en als senior adviseur tot managing consultant. Om zo’n stap ook echt te kunnen zetten, hebben we hiervoor speciale programma’s ontwikkeld:

  • Tijdens het BMC-traineeship bekwaam je je als adviseur
  • Ontwikkelprogramma van uitvoering naar beleid
  • Ontwikkelprogramma naar senior adviseur
  • Ontwikkelprogramma naar managing consultant

Het Goede Gesprek

Jouw ontwikkeling is een vast onderdeel van het ‘Goede Gesprek’, dat je voert met je manager. In het ‘Goede Gesprek’ staat jouw ontwikkelbehoefte centraal en ben je zelf in regie. Je maakt plannen en reflecteert op je competenties, ambities en ontwikkelpad. Je manager ondersteunt je hierbij én daagt je uit. Zo borgen we dat de ontwikkeling van onze medewerkers structureel is ingebed in onze organisatie.

Samen het verschil maken

Wat je samen deelt, vermenigvuldigt. Dat ervaren wij iedere dag bij BMC. Door deze unieke manier van werken groei jij. Groeien je collega’s. Groeit de opdrachtgever. En groeit de samenleving. Het levert werkende en innovatieve oplossingen op die daadwerkelijk verschil maken voor mensen in Nederland. Voor inwoners. Voor leerlingen. Voor cliënten.

Meer informatie

Meer weten over onze opleidingsmogelijkheden? Download dan de brochure over leren en ontwikkelen bij BMC.

Download de brochure

Ook interessant: