Coaching in het onderwijs

Iedere professional en ieder professioneel team zou de kans moeten krijgen om zich te ontwikkelen. Om problemen en uitdagingen het hoofd te bieden, maar ook om het meeste uit jezelf en elkaar te halen. Coaching is een katalysator voor persoonlijke groei of de ontwikkeling van een team. BMC biedt ervaren coaches die het onderwijs door en door kennen. Bij onze coaching worden relevante thema’s en vraagstukken besproken voor het individu of team. De focus ligt hierbij op effectiviteit en werkplezier.

Benieuwd wat BMC voor u kan betekenen? Lees dan verder of neem direct contact met ons op.

Neem contact op

Op deze pagina:
Onze aanpak van coaching in het onderwijs
Persoonlijke coaching
Teamcoaching
Onze coaches
Onze dienstverlening op het gebied van coaching in het onderwijs
Praktijkcases en oplossingen
Adviseur coaching in het onderwijs

Onze aanpak van coaching in het onderwijs

We verzorgen twee soorten coaching voor de onderwijssector: persoonlijke coaching en teamcoaching. We leggen beide vormen hieronder uit:

Persoonlijke coaching 

Onze persoonlijke coaching is altijd gebaseerd op een gelijkwaardige één-op-één relatie. Coach en gecoachte gaan samen een leertraject in. Dit traject start meestal met een kennismaking of een zogenaamd driehoeksgesprek tussen de gecoachte, de leidinggevende en de coach, of. Tijdens dit gesprek formuleert de gecoachte een concrete vraag, wens, droom of ambitie. Dit kan op diverse gebieden zijn. Denk aan persoonlijke ontwikkeling, zingeving, effectiviteit of veranderprocessen. Ook worden de verwachtingen over de coaching en de aanpak besproken.

De relatie tussen coach en en gecoachte is cruciaal in het coachingstraject. Alles wat besproken wordt tijdens de gesprekken is dus ook vertrouwelijk. Na een aantal coachingsgesprekken volgt opnieuw een driehoeksgesprek of een afrondingsgesprek waarin de opbrengst van de coaching wordt geëvalueerd. 

Teamcoaching

Bij teamcoaching gaat een coach aan de slag met het hele team. De precieze aanpak wordt in overleg met het team ontwikkeld en hangt sterk af van de uitdagingen die het team ervaart. De focus ligt vaak op effectievere samenwerking, leidinggeven in een sterk dynamische situatie of de communicatie binnen het team. Het team gaat aan de slag met opdrachten, terwijl de coach feedback geeft, spiegelt, uitdaagt en vragen stelt.

De resultaten van deze teamcoachings zijn snel terug te zien. Het team wordt productiever en taakgerichter. De energie die voorheen verspild werd aan conflicten en spanningen, wordt nu gericht op het voltooien van taken en samenwerking. Ook op individueel vlak ervaren medewerkers veel voordelen. Met teamcoaching sla je dus twee vliegen in één klap. 

Onze coaches

Onze coaches hebben jarenlange relevante ervaring in het onderwijs. Ze zijn bedreven in het inzetten van verschillende instrumenten om verandering teweeg te brengen. We geloven in een persoonlijke, mensgerichte aanpak waarbij de coach op zoek gaat naar de methode die het past bij de situatie, leerstijl en persoonlijkheid van de gecoachte.
 

Onze dienstverlening op het gebied van coaching in het onderwijs

Advies en onderzoek 

Met hun jarenlange relevante ervaring in de onderwijssector zijn onze coaches en adviseurs in staat om een duidelijke analyse te maken van de pijnpunten binnen een team. Op basis hiervan ontwikkelen we trainingen, ondersteuning en begeleiding op maat, om uw team te laten excelleren.

Meer over advies en onderzoek

Detachering van coaches

Wilt u binnen uw organisatie meerdere medewerkers coachen, of wilt u trainingen effectiever maken met coaching on the job? Wij detacheren ook coaches en adviseurs bij uw bedrijf.

Lees hier alles over detachering

Opleidingen en trainingen 

BMC levert persoonlijke opleidingstrajecten en in-company trainingen op maat. Deze trainingen worden afgestemd op de specifieke behoeften van uw organisatie. 

Lees hier meer over onze opleidingen en trainingen

Werving en selectie

Ondersteuning nodig op het gebied van onderwijs? We nemen de werving en selectie graag van u over. We zorgen dat u precies die specialisten vindt die u nodig heeft. 

Meer over werving en selectie

Adviseur coaching in het onderwijs

Meer informatie over coaching in het onderwijs? Neem dan contact op met de onderstaande adviseur: 

Jannie Lammers
managing consultantPortret van Jannie Lammers
"Door coaching, training, advies of conflictbemiddeling steun ik leidinggevenden en medewerkers. De focus ligt altijd op het benutten van kwaliteiten en het vinden van de nog verborgen of onbenutte kwaliteiten. Begeleiding en advies in conflictsituaties is mijn bijzondere kwaliteit en specialiteit. In 2010 is mijn boek ‘Einstein en de kunst van conflictmanagement’ verschenen, en daar ben ik nog steeds trots op." 

Neem contact op
 

Meer informatie over duurzame schoolontwikkeling?

Deze expertise valt onder duurzame schoolontwikkeling binnen jeugd en onderwijs. Bekijk ook andere expertises binnen dit domein:

Contact

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement