Albert Einstein

De naam ‘Einsteinadviseurs’ is de aanduiding van een expertisegroep binnen BMC die zich bezighoudt met ontwikkeling van individuele mensen en teams. Einsteinadviseurs zijn experts op het gebied van gedrag en ontwikkeling. Zij tonen passie voor de publieke sector en zijn gefascineerd door wat er zich tussen mensen en in mensen afspeelt. Zij helpen organisaties en teams bij de ontwikkeling van samenwerking, cultuur, strategisch beleid of bij het oplossen van conflicten. En zij zijn van betekenis voor persoonlijke ontwikkeling van medewerkers.

In hun advieswerk zetten zij vaak training of coaching als middel in. Voordat zij het adviesvak in stapten, werkten zij in de publieke sector, bij een gemeente, een sociale dienst, een (hoge) school, ziekenhuis of zorginstelling. Als beleidsmedewerker, leidinggevende of projectmanager. Zij kennen de publieke sector dus van binnenuit.

Zij voelen zich geïnspireerd door Albert Einstein omdat hij zichzelf vooral kenschetste als nieuwsgierig, als een vragensteller. Niet als de geleerde die het allemaal wist, maar als de zoeker. De manier van denken van Einstein sterkt de Einsteinadviseurs in de overtuiging dat het stellen van de juiste vragen krachtiger is dan het produceren van antwoorden. Een antwoord is altijd een stukje van de weg die achter ons ligt, alleen de vraag leidt tot nieuwe gedachten en opent nieuwe wegen.

Toen een journalist aan Albert Einstein vroeg, hoe hij zo geleerd was geworden, antwoordde hij ‘dat komt door mijn moeder die mij elke dag vroeg “en, Albert, heb je nog een goede vraag gesteld op school?” Ik ben daardoor vooral nieuwsgierig geworden’

Einstein boeken

De Einsteinboeken kennen een vaste structuur van hoofdstromen, spiegels, vensters en denksporen. Elk onderdeel wordt afgesloten met 'de kunst van het surfen' waarin de theorie van het boek wordt aangevuld met vragenlijsten, praktische voorbeelden en achtergrondmateriaal te vinden op deze website. 

Klik op het boek voor meer informatie en achtergrondmateriaal.

  

  

Extra materiaal

Download de 10-stappen methode voor een Intervisiegesprek

Download praktisch materiaal voor verschillende gesprekssoorten

Contact

Foto

Stel uw vraag aan Peter van Biemen

Beroepsonderwijs senior adviseur

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement