Einstein en de kunst van duurzaam leidinggeven

Einstein en de kunst van duurzaam leidinggeven aan energieke medewerkers
door Anne de Graaf en Klaas Kunst

Medewerkers zijn lange tijd beschouwd als human resources: bronnen van kennis, kunde, vaardigheid en energie voor het werk dat gedaan moet worden. Deze tijd vraagt om leiderschap dat duurzaam met hulpbronnen omgaat, maar vooral ook met mensen. We weten inmiddels dat de energiebronnen in onze wereld eindig zijn. We weten ook al lang dat mensen geestelijk en lichamelijk kunnen opbranden. Het boek ‘Einstein en de kunst van duurzaam leidinggeven’ helpt de leidinggevende de energiehuishouding van de medewerkers én die van zichzelf beter te managen.

Lees meer en bestel

Einstein en de kunst van het surfen

De Einsteinboeken kennen een vaste structuur van hoofdstromen, spiegels, vensters en denksporen. Elk onderdeel wordt afgesloten met 'de kunst van het surfen' waarin de theorie van het boek wordt aangevuld met vragenlijsten, praktische voorbeelden en achtergrondmateriaal te vinden op deze website. 

  • Hoofdstromen: kwaliteiten van een moderne leider
  • Spiegels: reflecties op de persoon die je bent
  • Vensters: perspectieven op het systeem waarin je werkt
  • Denksporen: voorlopige antwoorden op lastige vragen

Spiegels

Spiegel 1: Via YouTube kun je kijken en luisteren naar een interview met Steve Karpman. Hij vertelt over het ontstaan en de betekenis van de Dramadriehoek.

Spiegel 3: Bekijk hier een video van de omstanders par excellence, de heren Waldorf en Statler.

 

> Ga terug naar Albert Einstein

Ga naar