Energie en innovatie

Innovatie is een onmisbaar onderdeel van de energietransitie. BMC helpt publieke en private partijen om een innovatie-ecosysteem te creëren. Bijvoorbeeld door een ondersteunende regiodeal of groeifondsaanvraag te realiseren. Of door een bedrijfsplan op te zetten voor een duurzame ontwikkelingsmaatschappij of climate campus. De publieke zaak is hierbij altijd ons vertrekpunt. Ook bij andere vraagstukken binnen de energietransitie staan we voor u klaar.

Benieuwd wat BMC voor u kan betekenen? Lees dan verder, of neem meteen contact met ons op.

Neem contact op

Op deze pagina:
Wat is een innovatie-ecosysteem?
Onze aanpak op het gebied van energie en innovatie
Onze dienstverlening op het gebied van energie en innovatie
Praktijkcases en oplossingen
Adviseurs energie en innovatie

Actueel

Toon alles

Wat is een innovatie-ecosysteem? 

Een innovatie-ecosysteem is een netwerk van partijen waarin iedereen bijdraagt aan een optimale omgeving voor innovatie. Dit netwerk bestaat uit de vijf O’s: overheden, ondernemers, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en overige maatschappelijke organisaties.
 

Onze aanpak op het gebied van energie en innovatie

De energietransitie biedt kansen voor economische innovatie. Denk bijvoorbeeld aan startende en groeiende bedrijven die een batterijtechnologie ontwikkelen of werken aan technologische oplossingen voor netcongestie. 

Aan de andere kant is economische innovatie ook onmisbaar bij de realisatie van de energietransitie. Een krachtig innovatie-ecosysteem brengt de energietransitie tot stand én versnelt deze. BMC heeft de beschikbare instrumenten om uw innovatiesysteem te versterken. Samen bepalen we welke aanpak het beste aansluit bij uw regionale economische structuur.   
 

Onze dienstverlening op het gebied van energie en innovatie

Advies en onderzoek 

Met betrokken, onafhankelijk advies en onderzoek brengen wij in kaart hoe u uw innovatie-ecosysteem versterkt. Ook bieden we praktische stappen om dit doel te bereiken. Deze hulp bieden we zowel aan overheden als publiek-private samenwerkingsverbanden.  

Meer over advies en onderzoek

Detachering 

Wij leveren adviseurs en interim professionals en bieden trainingen en kennissessies aan om de samenwerking tussen verschillende partijen te bevorderen. 

Lees hier alles over detachering

Opleidingen en trainingen 

BMC levert persoonlijke opleidingstrajecten en in-company trainingen op maat. Deze trainingen worden afgestemd op de specifieke behoeften van uw organisatie. 

Lees hier meer over onze opleidingen en trainingen

Werving en selectie

Ondersteuning nodig op het gebied van energie en innovatie? We nemen de werving en selectie graag van u over. We zorgen dat u precies die specialisten vindt die u nodig heeft. 

Meer over werving en selectie

Praktijkcases en oplossingen

Toon alles

Adviseurs energie en innovatie

Meer weten over energie en innovatie? Neem dan contact op met de onderstaande adviseurs:

Lenny Putman
managing consultant
Portret Lenny Putman
"Ik heb een stevige kennisbasis op maatschappelijke veranderingsprocessen en governance gericht op klimaat en duurzaamheid. Ook heb ik jarenlange ervaring in beleid, strategie en programmamanagement op energie en klimaat bij overheden. Deze zet ik graag in voor overheden en (publieke) samenwerkingen die werk willen maken van de energietransitie." 

Koos de GrootPortret Koos de Groot
managing consultant
"Als adviseur heb ik veel ervaring in het ruimtelijk-economisch domein. Ik behaal resultaten door stakeholders proactief bij het proces te betrekken. Zo breng ik mensen bij elkaar die tegenover elkaar lijken te staan, maar vaak niet doorhebben dat ze hetzelfde willen bereiken." 

Charlotte Nauta
managing consultant
Portret Charlotte Nauta
"Ervaren en gedreven werk ik aan verbetering van het openbaar bestuur en de kwaliteit van de ruimte. Ik schakel moeiteloos tussen schaalniveaus en tussen praktische en theoretische opgaven. Ik ben geboeid door complexe opgaven en werk met graag aan gebiedsgerichte verbeteringen; verbeteringen voor de mensen die er leven. De dilemma’s tussen partijen, beleidsvelden, korte en lange termijn maken als vanzelfsprekend deel uit van mijn afwegingskader." 

Joris Stok Portret Joris Stok
senior partner
"Ik ben partner en senior adviseur bij BMC. Ik heb meer dan vijftien jaar ervaring in het publieke domein. Als adviseur ben ik sinds 2008 verbonden aan BMC. In het krachtenveld tussen bestuur, organisaties en maatschappelijke partners werk ik aan impactvolle experimenten en innovaties in het ruimtelijk en economische domein." 

Neem contact met ons op

Meer informatie over regionale samenwerking energie

Deze expertise valt onder regionale samenwerking energie binnen de energietransitie. Bekijk ook andere expertises binnen dit domein:

Contact

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement