Sport en bewegen

Een actieve leefstijl leidt tot een goede gezondheid, energie, welzijn en geluk. Deze waarden worden algemeen toegekend aan sport. Ook de ‘social return on investment’ van sport is bewezen. BMC draagt bij aan vitaliteit door het implementeren van een duurzame sportieve infrastructuur door middel van een integrale aanpak. Ons uitgangspunt is om verbindingen met andere beleidsterreinen te maken of te versterken. Vooral binnen het sociaal domein en de sociale basis in wijken en buurten.

BMC biedt ondersteuning bij vraagstukken binnen het sociaal domein, in het bijzonder in relatie tot sport, bewegen en gezondheid. Benieuwd wat BMC voor u kan betekenen? Lees dan verder of neem contact met ons op.

Neem contact met ons op

Op deze pagina:
De missie van BMC op het gebied van sport en bewegen
Onze aanpak op het gebied van sport en bewegen
Onze dienstverlening op sport en bewegen
Praktijkcases en oplossingen    
Adviseur sport en bewegen

Actueel

Toon alles

De missie van BMC op het gebied van sport en bewegen

BMC kijkt met een brede blik naar het beleidsterrein van sport en bewegen, vanuit het perspectief van gezondheid en het sociaal domein (Wmo, jeugd, participatie en onderwijs). Of het nu om plezier, prestatie, gezondheid of persoonlijke ontwikkeling gaat, we geloven dat sporten en bewegen voor iedere Nederlander van toegevoegde waarde is. Daarnaast zien we dat sport en bewegen een waardevol middel is voor het realiseren van effectieve en krachtige oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen in de publieke sector. De vele centraal gelegen verenigingen, accommodaties en voorzieningen spelen een grote rol in het realiseren van leefbare wijken en het versterken van de sociale basis.
 

Onze aanpak op het gebied van sport en bewegen

Vanuit ruime inhoudelijke kennis, passie en drive tot verbinden, adviseren en implementeren onze adviseurs oplossingen op nationaal, regionaal en lokaal niveau. Daarbij spelen we in op alle trends en ontwikkelingen op het gebied van sport en bewegen. Zo zijn onze adviseurs van toegevoegde waarde binnen uw team of afdeling. Ze zijn werkzaam bij onder andere gemeenten, provincies of koepelorganisaties van sport, bijvoorbeeld als interim-manager, -beleidsadviseur of kwartiermaker. 

Onze adviseurs helpen bij onderwerpen als:

  • het opstellen van visie op sport en bewegen of sportagenda;
  • het organiseren en borgen van een sportakkoord;
  • organisatie ontwikkeling bij sportbedrijven en sportuitvoeringsorganisaties (gemeentelijk en verzelfstandigd);
  • samenwerking met diverse partners en integraliteit in het sociale domein; 
  • onderzoek en advies over transformatieopgaven en verduurzaming;
  • onderzoek en advies over financierings- en exploitatievraagstukken (inclusief privatiseringen).
     

Onze dienstverlening op sport en bewegen

Advies en onderzoek

Bij BMC onderzoeken we het werkveld en adviseren we u over de stappen die u kunt nemen. Onze adviseurs zijn experts op het gebied van openbaar bestuur en de georganiseerde sport, zoals de NOC*NSF en sportbonden. We geven advies op strategisch en bestuurlijk niveau en begeleiden complexe (participatie)processen binnen ministeries, gemeenten, provincies en koepelorganisaties in de sport.

Meer over advies en onderzoek

Detachering

Wij leveren adviseurs en interim professionals op ieder niveau: van beleidsadviseurs tot managementniveau en van de lijnorganisatie tot programma of projectorganisaties.

Lees hier alles over detachering

Opleidingen en trainingen

BMC levert persoonlijke opleidingstrajecten en in-company trainingen op maat. Deze trainingen worden afgestemd op de specifieke behoeften van uw organisatie.

Lees hier meer over onze opleidingen en trainingen

Werving en selectie

Ondersteuning nodig op het gebied van sport en bewegen? We nemen de werving en selectie graag van u over. We zorgen dat u precies die specialisten vindt die u nodig heeft. 

Meer over werving en selectie

Adviseur sport en bewegen

Meer informatie over sport en bewegen? Neem dan contact op met onderstaande adviseur: 

Bas van der Heijden
senior adviseurPortret Bas van der Heijden
“Als adviseur zet ik mij in voor zoveel mogelijk actieve, gezonde en gelukkige Nederlanders. Vanuit een brede blik op en kennis van het sociaal domein richt ik mij graag op leefstijl, preventie, welzijn en gezondheid. Daarbinnen heb ik met name de focus op de kracht van sport en bewegen, via sterke sport-/beweegaanbieders en een beweegvriendelijke leefomgeving.” 

Neem contact op

Meer informatie over versterken van de sociale basis

Deze expertise valt onder versterken van de sociale basis binnen het sociaal domein. Bekijk ook andere expertises binnen dit domein:

Contact

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement