Robotisering

Robotisering biedt grote kansen tot verbetering van de publieke sector. Het wordt ook wel de ‘stille revolutie in overheidsland genoemd’. Robotic process automation, kortweg RPA, draagt bij aan verbetering van de dienstverlening aan klanten. Denk bijvoorbeeld aan dienstverlening als rijbewijsaanvragen, uitgiftes van paspoorten en het verwerken van vergunningsaanvragen RPA kan daarnaast ook worden ingezet om de interne bedrijfsprocessen te verbeteren, zoals het bestel- of onboardingproces. 

Samen met onze partner RoboRana leveren wij expertise op mechanisch-technisch vlak en op het gebied van processen binnen de publieke sector. Zo adviseren en ondersteunen we gemeenten en overheden bij het effectief inzetten en het implementeren van RPA. Ook bij andere vraagstukken op het gebied van de digitale transformatie staan we voor u klaar.

Benieuwd wat BMC voor u kan betekenen? Lees dan snel verder, of neem contact met ons op.

Neem contact op

Op deze pagina:
De kern van robotisering
De visie van BMC op robotisering
Onze aanpak op het gebied van robotisering
Onze dienstverlening op het gebied van robotisering
Praktijkcases en oplossingen
Adviseurs robotisering

Actueel

Toon alles

De kern van robotisering

Robotic process automation (RPA) staat voor robotgestuurde procesoptimalisatie. In de kern betekent dit dat software scripts bepaalde taken van de mens overnemen. Denk hierbij aan handmatige, repetitieve handelingen als het opstellen van rapportages of gegevens invoeren in het HRM-systeem. 

RPA heeft een hoop voordelen. Zo bespaart het op tijd en kosten. Een robot wordt niet ziek, maakt geen fouten, wil niet met vakantie en hoeft geen salaris. Ook zorgt RPA voor meer werkplezier onder medewerkers. De taken die zij niet willen doen of geen tijd voor hebben, vaak de ‘corveetaken,’ worden namelijk overgenomen door hun virtuele collega. Zo blijft er meer tijd over voor de dingen die hun werk leuk en waardevol maakt.

Daarnaast helpt RPA bij het tegengaan van fraude en bij compliance aan wet-en regelgeving. Er wordt namelijk heel nauwkeurig vastgelegd welke stappen de robot uitvoert en wanneer. 
 

De visie van BMC op robotisering

Alle publieke organisaties kunnen aan de slag met robotisering. Overal is namelijk wel sprake van repeterende, handmatige handelingen in het werk. Dit betekent niet dat RPA altijd een betere oplossing is dan mensenwerk. Het is belangrijk om goed af te wegen wanneer robotisering echt van waarde is. Het ene beleidsdomein leent zich  makkelijker voor RPA dan het andere. Het ‘Goede gesprek’ wil je natuurlijk niet voeren met een robot, terwijl een snelle verwerking van paspoortaanvragen juist wel weer geschikt is. In onderstaande heatmap hebben wij visueel gemaakt waar de kansen liggen voor robotisering in de publieke sector:

Klik op de afbeelding om deze te vergroten
 

Onze aanpak op het gebied van robotisering

Op het gebied van robotisering werkt BMC samen met Roborana, specialist in intelligent process automation. Hun technische knowhow gecombineerd met onze kennis van de processen in de publieke sector zorgt ervoor dat we een effectieve bijdrage kunnen leveren aan robotisering in uw organisatie. Zo bouwden we in samenwerking met Roborana een robot voor de Provincie Utrecht, genaamd Rob. Robot Rob houdt zich bezig met het afsluiten van restantverplichtingen. Deze taak kostte de medewerkers van de financiële afdelingen veel tijd. Tijd die ze eigenlijk niet hadden. Ook budgethouders bij de primaire afdelingen worden door Rob ontzorgd, want hij geeft hen beter inzicht in de middelen die zij tot hun beschikking hebben. U leest op TechVisor meer over robot Rob. 
 

Onze dienstverlening op het gebied van robotisering

Advies en onderzoek 

BMC ondersteunt overheden met advies bij robotisering. Zo onderzoeken we welke kansen er voor u liggen door samen met de medewerkers uw processen door te lichten, en bieden we ondersteuning bij de implementatie van RPA. 

Meer over advies en onderzoek

Detachering 

Wij leveren adviseurs en bieden trainingen en kennissessies aan om de samenwerking tussen verschillende partijen te bevorderen. 

Lees hier alles over detachering

Opleidingen en trainingen

BMC levert persoonlijke opleidingstrajecten en in-company trainingen op het gebied van RPA. Deze trainingen worden afgestemd op de specifieke behoeften van uw organisatie. Hierbij maken we gebruik van innovatieve leervormen zoals podcasts en digitale trainingen (e-learnings).

Lees hier meer over onze opleidingen en trainingen

Werving en selectie

Ondersteuning nodig op het gebied van robotisering? We nemen de werving en selectie graag van u over. We zorgen dat u precies die specialisten vindt die u nodig heeft. 

Meer over werving en selectie

Praktijkcases en oplossingen

Toon alles

Adviseurs robotisering

Meer weten over robotisering? Neem dan contact op met één van de onderstaande adviseurs:

Eslem Çankaya
commercieel manager
Portret van Eslem Cankaya
“BMC draagt bij aan waardevolle, gerobotiseerde oplossingen voor de digitale transformatie in de publieke sector. Vandaag, morgen en in de toekomst.” 

Suzanne Flim
senior business analist

“Als adviseur heb ik ervaring en expertise op het gebied van financiën, fysiek domein,Portret van Suzanne Flim bedrijfsvoering en robotisering. Ik help graag organisaties die elke dag weer een stukje beter willen worden.” 

Neem contact met ons op

Meer informatie over de digitale transformatie

Deze expertise is gelinkt aan de opgave digitale transformatie. Bekijk ook andere expertises: 

Contact

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement