Aanpak en advies energiebesparing

Door de huidige energiecrisis is energiebesparing steeds belangrijker voor inwoners,  bedrijven en organisaties. Gemeenten, woningcorporaties en andere publieke organisaties staan voor de vraag hoe ze energiebesparing voor iedereen mogelijk maken en versnellen. Zo blijft energie toegankelijk voor iedereen. 

BMC helpt overheden, regio's en publieke organisaties op strategie, samenwerkingskracht en uitvoeringskracht op het gebied van energiebesparing. Ook bij andere vraagstukken op het gebied van de energietransitie staan we voor u klaar. Benieuwd wat BMC voor u kan betekenen? Lees dan snel verder, of neem meteen contact met ons op.

Neem contact op

Op deze pagina:
Onze aanpak op het gebied van energiebesparing
Onze dienstverlening op energiebesparing
Praktijkcases en oplossingen
Adviseurs aanpak en advies energiebesparing

Actueel

Toon alles

Onze aanpak op het gebied van energiebesparing

1. Verkenning van de energiebesparingsopgave

  • Verkenning fysieke opgave: analyse van het energiegebruik in de gemeente aan de hand van de klimaatmonitor en potentie voor besparing op gebied en sectorniveau. 
  • Verkenning sociale opgave, bijvoorbeeld energiearmoede.
  • Verkenning potentiële partners en belanghebbenden voor gezamenlijke aanpak. Denk bij woningen aan de bouw, de isolatie- en installatiesector, bewonersinitiatieven, woningcorporaties en welzijnsorganisaties en bij bedrijven aan bedrijfsinvesteringszones (BIZ) en bedrijfsverenigingen.

2. Begeleiding en advies op strategie

  • Bepalen van de rol van de gemeente (provincie of regionale samenwerking) in energiebesparing aan de hand van de vier sturingsperspectieven.
  • Verkennen en bepalen inzet van (beleids)instrumenten en activiteiten.

3. Uitwerken tot beleid, programma of aanpak
 

Onze dienstverlening op energiebesparing

Advies en onderzoek 

BMC helpt opdrachtgevers met rolneming, strategie en de ontwikkeling van beleid, programma’s en aanpak voor energiebesparing. Daarnaast helpen we bij het vormen van samenwerkingen en ondersteunen we bij het vormen van de governance en organisatie hiervan. Ook helpt BMC bij voorstellen in het kader van de regeling lokale aanpak Isolatie van het Nationaal Isolatie Programma.

Meer over advies en onderzoek

Detachering 

Wij leveren adviseurs en interim professionals op het gebied van energiebesparing, zoals programmamanagers, procesregisseurs, projectleiders en beleidsadviseurs. Ook bieden trainingen en kennissessies aan om de samenwerking tussen verschillende partijen te bevorderen. 

Lees hier alles over detachering

Opleidingen en trainingen 

BMC levert persoonlijke opleidingstrajecten en in-company trainingen op maat. Deze trainingen worden afgestemd op de specifieke behoeften van uw organisatie. 

Lees hier meer over onze opleidingen en trainingen

Werving en selectie

Ondersteuning nodig op het gebied van energiebesparing? We nemen de werving en selectie graag van u over. We zorgen dat u precies die specialisten vindt die u nodig heeft. 

Meer over werving en selectie

Praktijkcases en oplossingen

Toon alles

Adviseurs aanpak en advies energiebesparing

Meer informatie over aanpak en advies energiebesparing? Neem dan contact op met onderstaande adviseurs:

Lenny PutmanPortret Lenny Putman
managing consultant energietransitie
“Ik haal resultaten door een oplossingsgerichte aanpak. Ik werk vanuit de opgave door organisatiegrenzen en werkvelden heen en daag anderen daartoe uit.” 
 

Joris SprangersPortret Joris Sprangers
senior adviseur duurzaam wonen 

"Ik help organisaties hun visies en doelen te behalen door deze te vertalen naar wat dit concreet betekent voor de organisatie en/of vastgoed en hoe dit gerealiseerd kan worden. Ik werk vanuit verbinding; maar scherp op het doel en proces."

Neem contact met ons op​​​​​​​

Meer informatie over energiebeleid en energieprogramma's

Deze expertise valt onder energiebeleid en energieprogramma’s binnen de energietransitie. Bekijk ook andere expertises binnen dit domein:

Contact

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement