Team Cultuur en Erfgoed

Het team Cultuur en Erfgoed bestaat uit professionals met praktijkervaring in eindverantwoordelijke posities in de cultuur-, media- en erfgoedsector.

We zijn gespecialiseerd in meervoudige en complexe opdrachten waarvoor verschillende expertises nodig zijn. We doen aan conceptontwikkeling, maar zijn in de uitvoering ook ‘hands on’ in verschillende rollen als adviseur, verandermanager, kwartiermaker, directievoerder en bestuurlijke verantwoordelijke.

Het team bestaat uit een combinatie van vaste BMC-adviseurs en een flexibele schil met zelfstandige adviseurs die zich aan BMC hebben verbonden.

Maak kennis met het team

Marco van Vulpen
Ik heb ruime ervaring in eindverantwoordelijke posities als (museum-)directeur, bestuursvoorzitter en hoofd culturele zaken. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in de museum- en erfgoedsector, waaronder herpositioneringsvraagstukken en verzelfstandigingen.
Marco van Vulpen Partner, tel: 06-46435830 mail: marco.van.vulpen@bmc.nl Meer informatie
Dick te Winkel
Als adviseur, projectleider en interim manager ben ik gespecialiseerd in vraagstukken rond bedrijfsvoering, organisatieontwikkeling, vormgeving van subsidierelaties, culturele vastgoedontwikkeling en horeca-exploitatie. Door de ervaring die ik in ruim 20 jaar heb opgedaan in directiefuncties binnen de podiumkunstensector ben ik goed in staat om beleid, strategie en de soms weerbarstige praktijk met elkaar te verbinden.
Dick te Winkel Senior adviseur, tel: 06-53135385 mail: dick.te.winkel@bmc.nl Meer informatie
Jurjen Weemstra
Ik ben historicus en adviseur Cultuur en Erfgoed bij BMC. Voor diverse gemeenten heb ik een nieuw cultuurbeleid geschreven. Ook help ik instellingen met visieontwikkeling door bijvoorbeeld het schrijven van beleidsplannen, businessplannen en het uitvoeren van een aantal benchmark- en evaluatieonderzoeken.
Jurjen Weemstra Adviseur, tel: 06-13357421 mail: jurjen.weemstra@bmc.nl
Lotte Ravenhorst
Ik heb veel werkervaring met bestuurlijke besluitvorming en de bijbehorende politieke dynamiek. Als strategisch adviseur heb ik mij onder andere bezig gehouden met visievorming omtrent cultuur, de stedelijke regio en de landelijke lobby. Momenteel houd ik mij in het bijzonder bezig met de culturele stedelijke regio en de ontwikkeling van bijbehorende profielen.
Lotte Ravenhorst Senior adviseur, tel: 06-18535621 mail: lotte.ravenhorst@bmc.nl Meer informatie
Eltje de Klerk
Ik ben een ervaren professional op het gebied van strategische vraagstukken ten aanzien van gemeentelijk vastgoed- en culturele bedrijfsvoering. Vanaf 2008 heb ik een eigen adviespraktijk, Alpha Adviseurs. Sinds 2012 ben ik daarnaast senior adviseur en projectleider bij BMC.
Eltje de Klerk Senior adviseur, tel: 06-19689780 mail: eltje.de.klerk@bmc.nl Meer informatie
Toine van Helden
Ik heb ervaring binnen alle overheidslagen en bij gesubsidieerde instellingen, in de besturingsprocessen, de primaire processen en in de ondersteunende processen. Bij mij staat voorop dat de organisatie die ik adviseer haar doelen scherper voor ogen krijgt en die doelen ook beter realiseert.
Toine van Helden Senior adviseur, tel: 06-55374064 mail: toine.van.helden@bmc.nl Meer informatie
Carin Reinders
Ik ben parttime adviseur, conceptontwikkelaar voor musea, archieven en openbare bibliotheken. Ik heb zeer ruime ervaring als directeur/bestuurder met complexe vraagstukken, fusies en transities. Verder heb ik een sterk ontwikkelde politieke ‘neus’ en ben ik pragmatisch én resultaatgericht. Niets is onmogelijk is mijn motto. Ik ben cultureel ondernemer pur sang en ervaren toezichthouder in de cultuursector.
Carin Reinders Adviseur, tel: 06-53849883 mail: carin.reinders@live.nl
Tamara Bakker
Ik ben een datagedreven adviseur, gespecialiseerd in publieksbereik in de culturele sector. Vragen waar ik mij mee bezig houdt zijn: Wie worden er bereikt, hoe is de bezoekersbeleving en wat is het marktpotentieel?
Tamara Bakker Senior adviseur, tel: 06 – 83 00 21 15 mail: tamara.bakker@bmc.nl Meer informatie
Paul van Oort
Ik ben adviseur, kwartiermaker en interim manager Cultuur en Erfgoed. Mijn specialismen zijn huisvestingszaken, organisatie-veranderingen, gemeentelijk cultuurbeleid en het ontwikkelen van Cultuurclusters.
Paul van Oort Adviseur, tel: 06-54616541 mail: pvanoort@culturelezaken.nl Meer informatie
Marjorie van Geenhuizen
Ik beschik over gespecialiseerde expertise als projectleider in sponsoring en fundraising. Daarnaast ben ik ervaren in de strategische planontwikkeling van corporate partnerships, het ontwikkelen van businessplannen en nieuwe verdienmodellen voor musea, festivals en theaters. Ik ben een REF (NL) erkend Fondsenwerver.
Marjorie van Geenhuizen Adviseur, tel: 06-20499685 mail: vangeenhuizen@ondernemendincultuur.nl
Johan Boonekamp
Ik onderscheid me door mijn opgebouwde unieke kennis en ervaring in de Kunst & Cultuurbranche, met ruime advies- en managementervaring bij diverse organisaties. Er is voor mij geen keuze; ik wil tot het uiterste gaan. Het gaat niet om leuk of niet leuk, het gaat om het beste uit de organisatie te halen.
Johan Boonekamp Adviseur, tel: 06-51424341 mail: johan@creatiekrachtcentrale.nl

Meer weten?

Contact

Wat zijn uw gegevens?
Waar zal het gesprek over gaan?