Team Cultuur en Erfgoed

Het team Cultuur en Erfgoed bestaat uit professionals met praktijkervaring in eindverantwoordelijke posities in de cultuur-, media- en erfgoedsector.

We zijn gespecialiseerd in meervoudige en complexe opdrachten waarvoor verschillende expertises nodig zijn. We doen aan conceptontwikkeling, maar zijn in de uitvoering ook ‘hands on’ in verschillende rollen als adviseur, verandermanager, kwartiermaker, directievoerder en bestuurlijke verantwoordelijke.

Naast onze vaste adviseurs werken we regelmatig samen met zelfstandige adviseurs uit ons netwerk. Op deze wijze kunnen we altijd zorgen voor de juiste expertise bij elke opdracht.

Maak kennis met het team

Marco van Vulpen
Ik heb ruime ervaring in eindverantwoordelijke posities als (museum-)directeur, bestuursvoorzitter en hoofd culturele zaken. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in de museum- en erfgoedsector, waaronder herpositioneringsvraagstukken en verzelfstandigingen.
Marco van Vulpen Partner, tel: 06-46435830 mail: marco.van.vulpen@bmc.nl Meer informatie
Dick te Winkel
Als adviseur, projectleider en interim manager ben ik gespecialiseerd in vraagstukken rond bedrijfsvoering, organisatieontwikkeling, vormgeving van subsidierelaties, culturele vastgoedontwikkeling en horeca-exploitatie. Door de ervaring die ik in ruim 20 jaar heb opgedaan in directiefuncties binnen de podiumkunstensector ben ik goed in staat om beleid, strategie en de soms weerbarstige praktijk met elkaar te verbinden.
Dick te Winkel Senior adviseur, tel: 06-53135385 mail: dick.te.winkel@bmc.nl Meer informatie
Jurjen Weemstra
Ik ben historicus en adviseur Cultuur en Erfgoed bij BMC. Voor diverse gemeenten heb ik een nieuw cultuurbeleid geschreven. Ook help ik instellingen met visieontwikkeling door bijvoorbeeld het schrijven van beleidsplannen, businessplannen en het uitvoeren van een aantal benchmark- en evaluatieonderzoeken.
Jurjen Weemstra Adviseur, tel: 06-13357421 mail: jurjen.weemstra@bmc.nl
Lotte Ravenhorst
Ik heb veel werkervaring met bestuurlijke besluitvorming en de bijbehorende politieke dynamiek. Als strategisch adviseur heb ik mij onder andere bezig gehouden met visievorming omtrent cultuur, de stedelijke regio en de landelijke lobby. Momenteel houd ik mij in het bijzonder bezig met de culturele stedelijke regio en de ontwikkeling van bijbehorende profielen.
Lotte Ravenhorst Senior adviseur, tel: 06-18535621 mail: lotte.ravenhorst@bmc.nl Meer informatie
Toine van Helden
Ik heb ervaring binnen alle overheidslagen en bij gesubsidieerde instellingen, in de besturingsprocessen, de primaire processen en in de ondersteunende processen. Bij mij staat voorop dat de organisatie die ik adviseer haar doelen scherper voor ogen krijgt en die doelen ook beter realiseert.
Toine van Helden Senior adviseur, tel: 06-55374064 mail: toine.van.helden@bmc.nl Meer informatie
Tamara Bakker
Als adviseur bij BMC heb ik een dubbelprofiel opgebouwd binnen cultuur en onderwijs. In mijn adviezen en beleid hanteer ik een datagedreven aanpak, omdat dit een goede manier biedt om het gesprek te objectiveren. Thema’s die specifiek mijn aandacht hebben zijn: publieksbereik en regionale samenwerking.
Tamara Bakker Senior adviseur, tel: 06 – 83 00 21 15 mail: tamara.bakker@bmc.nl Meer informatie
Herman Uffen
Ik heb veel ervaring met vraagstukken op het gebied van financiën en bedrijfsvoering. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren een specialisme kunnen ontwikkelen op het gebied van digitaal erfgoed. Digitalisering van erfgoedcollecties wordt steeds belangrijker zowel voor online gebruikers als erfgoedinstellingen.
Herman Uffen Senior adviseur, tel: 06 - 12 84 77 59 mail: herman.uffen@bmc.nl Meer informatie

Meer weten?