26 apr 2023

Terugblik Bijeenkomst Wijkaanpak

Werken voor de inwoner, leerling en cliënt zit in ons DNA. Toch is het belangrijk om kritisch te blijven. Zeker als het de wijkaanpak betreft. Daarom organiseerden we een bijeenkomst voor BMC-ers en lieten we ons bevragen en uitdagen door o.a. Erik Dannenberg, voorzitter van Divosa, en Thijs van Mierlo, directeur van het Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners (LSA). Onder leiding van Rogier Elshout gingen we met elkaar in gesprek.

Waarom een wijkaanpak?

Het moet niet uitmaken in welke buurt je wordt geboren voor de kansen die je hebt. Daarom slaan in veel gemeenten organisaties de handen ineen en werken langjarig samen in een wijkaanpak. Voor een geslaagde wijkaanpak is het belangrijk om mensen centraal te stellen en niet het systeem van organisaties, afdelingen en financieringsstromen. Het is cruciaal om de bewoner op kop te hebben. Alleen zij weten wat zij nodig hebben. De wijkaanpak dient hierin ondersteunend te zijn.

Inwoners betrekken

Dit vraagt een andere manier van werken van professionals, adviseurs en bestuurders. En dus ook van BMC'ers. Tijd voor bezinning en reflectie, want hoe zorg je ervoor dat de bewoners van de wijk het uitgangspunt zijn? En wat betekent dit bijvoorbeeld voor de governance en voor jou als adviseur of professional? Hierover gingen we kritisch met elkaar in gesprek. En lieten we ons bevragen en uitdagen door Dannenberg, van Mierlo en elkaar. Alles met als doel om inwoners nog beter te betrekken bij hún wijkaanpak.

Voor een impressie van deze bijeenkomst bekijk de video hieronder:

Meer weten over dit onderwerp en onze (wijk)aanpak? Neem voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek contact op met Henrike Klok.

Henrike Klok

Henrike Klok managing partner Wonen & Woningcorporaties 06 - 23 77 40 97
VERSLAG SOCIAAL-DOMEIN WONEN-EN-WONINGCORPORATIES WIJKAANPAK VERSTERKEN-SOCIALE-BASIS INCLUSIEVE-STEDEN ENERGIEKE-WIJKEN ORGANISEREN-IN-HET-SOCIAAL-DOMEIN

Gerelateerde artikelen