Leergang Onderwijs integraal organiseren
Onderwijs en bedrijfsvoering: de sleutel tot een toekomstbestendig mbo
Mbo-instellingen spelen een essentiële rol in het opleiden van toekomstbestendige professionals. In een dynamische arbeidsmarkt vraagt dit om flexibel en modulair onderwijs dat aansluit op het principe van Leven Lang Ontwikkelen (LLO).
In de praktijk zoeken veel instellingen naar een integrale samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsvoering om een leven lang ontwikkelen, flexibilisering en modularisering goed te organiseren.
Daarvoor is deze leergang ‘onderwijs organiseren’ ontwikkeld, waar je kennis, inzicht en vaardigheden opdoet over het creëren en beheren van een onderwijsomgeving waarin studeren en doceren op een georganiseerde en betaalbare manier verlopen. Een onderwijsomgeving waarin, met oog voor kwaliteit en flexibiliteit, studenten worden opgeleid tot zelfstandige, veerkrachtige en maatschappelijk betrokken individuen.
Model Onderwijs Integraal Organiseren
Wat kan BMC betekenen?
Na het volgen van deze leergang kun je zelf aan de gang en bijdragen aan de toekomstbestendige onderwijsomgeving van je eigen organisatie. Je leert hoe strategische keuzes, onderwijsconcepten, onderwijslogistiek, informatie, ondersteuning en verandermanagement bijdragen aan flexibele en efficiënte leeromgevingen. Na deze leergang heb je:
- inzicht in LLO, flexibilisering en modularisering en kun je deze elementen toepassen;
- de vaardigheid om een integraal onderwijskundig concept te analyseren en te vertalen naar de onderwijspraktijk;
- de kennis en tools om strategische doelen te formuleren en om te zetten in concrete acties op het gebied van onderwijs, onderwijslogistiek, architectuur, informatie en data;
- inzicht om onderwijslogistiek te optimaliseren door processen efficiënter in te richten en beter af te stemmen op de behoeften van studenten en het werkveld;
- handreikingen voor het versterken van de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsvoering voor een soepelere en effectievere organisatie;
- inzicht in verandermanagementstrategieën om innovatie en duurzame ontwikkeling binnen de instelling te bevorderen.
Voor wie is deze leergang?
- bestuurders en directeuren;
- onderwijs- en bedrijfsvoeringsmanagers;
- onderwijsontwikkelaars en beleidsadviseurs;
- beleidsadviseurs examinering en onderwijskundigen;
- informatiemanagers en managers Bedrijfsvoering;
- managers Onderwijslogistiek;
- programmamanagers (LLO/Flexibilisering).
Thema's tijdens de leergang.
- LLO, flexibiliseren en modulariseren
- Integraal onderwijskundig concept
- Strategie, onderwijslogistiek, informatie en architectuur
- Ondersteuning en verandermanagement
Tijdens de leergang voeren deelnemers de praktijkopdrachten uit binnen hun eigen ROC, met begeleiding van BMC-experts.
Trainers
Rob Vos: Met 40 jaar ervaring in de wereld van digitalisering, waarvan meer dan 25 jaar specifiek op het snijvlak van onderwijs en technologie, is Rob Vos zonder twijfel een doorgewinterde professional in het onderwijsdomein.
Als managing consultant ondersteunt hij scholen bij vraagstukken op het gebied van Leven Lang Ontwikkelen (LLO), flexibilisering en modularisering, onderwijslogistiek, digitalisering en informatisering. Daarbij brengt hij zijn brede kennis en ervaring in informatie- en verandermanagement én leiderschap in. Collega’s en opdrachtgevers zien in Rob een waardevolle sparringpartner met strategisch inzicht én een creatieve geest die anderen weet te motiveren en daadwerkelijk verandering teweegbrengt. Zijn stijl laat zich het best omschrijven als verbindend en inspirerend – een echte bron van kennis en ideeën.
Corine Bouwes: heeft een zeer brede kennis van het beroepsonderwijs en kan opereren op strategisch, beleidsmatig en adviserend niveau. Door de combinatie van haar onderwijskundige en bedrijfskundige kennis heeft ze een goede blik op het grotere geheel en kan hiermee een constructieve bijdrage leveren aan de innovatieve ontwikkelingen en toekomstbestendigheid van het onderwijs.
Voor meer informatie over de leergang neemt u contact op met:
Corine Bouwes - 06 - 13 00 69 35 - corine.bouwes@bmc.nl of
Rob Vos - 06 - 21 20 52 67 - rob.vos@bmc.nl
Praktische informatie leergang
- 4 dagen, inclusief koffie/thee/fris en lunch
- Data: 13 juni, 4 juli, 19 september en 10 oktober
- Tijd: 09:30 - 16:00 uur
- Locatie: Amersfoort
- Incompany/maatwerk mogelijk in overleg
- inclusief BMC certificaat
- Kosten 3195,-- btw vrij