30 jul 2018

Traject ‘Scholen die er weer toe doen’

BMC heeft gedurende de afgelopen jaren diverse langdurige trajecten begeleid om scholen te ondersteunen bij schoolverbetering. Enkele actuele projecten die in het oog springen zijn de kwaliteitsontwikkeling bij PRIMO Opsterland en de ‘Kwaliteitsaanpak Amsterdams Basisonderwijs’. Zij onderscheiden zich door hun complexiteit en omvang.

Er worden praktijken ontwikkeld ter verbetering van ‘zeer zwakke scholen’, waarbij meerdere actoren zijn betrokken. De projecten beslaan een periode van twee jaar of langer. Het project in Opsterland liet bovendien na twee jaar overtuigende resultaten zien ten aanzien van leerprestaties, pedagogisch-didactisch handelen van leraren en beleidsmatige condities op het niveau van school en bestuur.

De benadering van BMC bij dit type projecten kenmerkt zich door een vijftal principes:

  1. Focus op evidence-based aspecten van pedagogisch-didactisch handelen

  2. Een integraal ontwerp van het verbetertraject

  3. Van externe aansturing naar eigen capaciteitsontwikkeling (van buiten naar binnen)

  4. Fasering van de aanpak: afstemmen op continuüm schoolontwikkeling

  5. Aandacht voor betekenisgeving

Download de whitepaper ‘Scholen die er weer toe doen!’ voor meer informatie.

Download de whitepaper

Meer informatie

Voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak kunt u contact opnemen met Hans van Dael, partner bij BMC, via telefoonnummer 06-23667779 of per e-mail naar hans.van.dael@bmc.nl. U kunt ook gebruik maken van onderstaand contactformulier.

OPLOSSING PRIMAIR-ONDERWIJS VOORTGEZET-ONDERWIJS

Contact

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement