5 dec 2018

‘Maatschappelijk Vastgoed op de kaart’ gepresenteerd op Jaarbijeenkomst Bouwstenen voor Sociaal

Op 4 december was BMC actief op de Jaarbijeenkomst van Bouwstenen voor Sociaal, het landelijke netwerk voor iedereen die werkt met maatschappelijk vastgoed. BMC’ers ontvingen netwerkpartners en andere geïnteresseerden bij de stand op de kennismarkt én speelden een rol in twee van de deelsessies die gedurende de dag werden georganiseerd. Met meer dan 300 deelnemers was het een succesvolle Jaarbijeenkomst in het WTC Rotterdam.

Kennismarkt

Patrick Gering, senior adviseur bij BMC en trekker van het Bouwstenen-netwerk Beleid en Vastgoed, vertegenwoordigde BMC tijdens de kennismarkt. Samen met enkele collega’s ging hij met geïnteresseerden in gesprek over de actuele ontwikkelingen in het werkveld. De publicatie Maatschappelijk Vastgoed op de kaart van BMC werd bij de stand uitgedeeld. Deze publicatie laat zien dat BMC in de volle breedte van de publieke sector een bijdrage levert aan de organisatie en ontwikkeling van maatschappelijk vastgoed, passend bij de vraag van de inwoner, de leerling en de cliënt.

(Nieuwe) samenwerkingsverbanden cultureel vastgoed

Eltje de Klerk, senior adviseur bij BMC, verzorgde een sessie over (nieuwe) samenwerkingsverbanden voor cultureel vastgoed. Ze had Mariska Eikenaar, hoofd afdeling Portefeuillemanagement van de gemeente Den Haag, Bas van Stratum van het Projectmanagementbureau van de gemeente Utrecht en Lambert de Pater van Triodos Cultuurfonds uitgenodigd om hun ervaringen te delen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden namen zij deelnemers mee in complexe vraagstukken die spelen bij samenwerking rond culturele voorzieningen.

Bekijk de presentatie van Eltje de Klerk

Energiebesparing en informatieplicht

Stefan Ruizendaal, adviseur bij BMC, trad op als gespreksleider in de sessie over de informatieplicht energiebesparing. In deze sessie werden deelnemers geïnformeerd over de nieuwe informatieplicht op het gebied van energiebesparing, die de komende periode de nodige tijd gaat vragen in de agenda’s van gebouweigenaren en gebruikers. De informatieplicht was vervolgens onderdeel van een bredere discussie over verduurzaming van maatschappelijk vastgoed, waarbij de aanwezigen gezamenlijk tips voor een beter samenspel bespraken.

Meer informatie

Wilt u weten wat BMC voor u kan betekenen op het gebied van maatschappelijk vastgoed? Neem dan contact op met Joris Stok, partner Ruimtelijke Ontwikkeling, via 06 - 13 24 65 02 of per e-mail naar joris.stok@bmc.nl, of met senior adviseur Patrick Gering, via telefoonnummer 06 - 57 88 21 11 of per e-mail naar patrick.gering@bmc.nl. U kunt ook gebruikmaken van onderstaand contactformulier.

VERSLAG RUIMTELIJKE-ONTWIKKELING

Gerelateerde artikelen

Contact

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement