31 jan 2018

Inzicht in de vastgoedportefeuille creëert nieuwe kansen voor CGM

Wanneer drie gemeenten fuseren tot één werkorganisatie vinden vaak grote organisatorische veranderingen plaats. Dit is dan ook het moment waarop onvoorziene aandachtspunten zichtbaar kunnen worden, zoals de versnippering van vastgoedtaken. Toen de gemeenten Cuijk, Grave en Mill & Sint Hubert fuseerden tot de werkorganisatie CGM, werden zij met precies dit probleem geconfronteerd. Zij vroegen BMC om ondersteuning.

Stefan Ruizendaal, adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling, werd ingeschakeld om samen met Harry Timp, associé van BMC Advies, ervoor te zorgen dat er weer overzicht kwam over de vastgoedtaken. Met behulp van een vastgoedinformatiesysteem, vele inventarisatiegesprekken met alle vastgoedbetrokkenen binnen CGM en een uitgebreide speurtocht om de basisinformatie over het gemeentelijk vastgoed boven water te krijgen werden de vastgoedportefeuilles weer onder controle gebracht.

Het resultaat? Alle vastgoedinformatie van CGM is gebundeld in één systeem en is weer geheel up-to-date. Ook is er een team ingesteld om de informatievoorziening rond het maatschappelijk vastgoed van de werkorganisatie te bewaken. Met de actualisering van de informatie en de bundeling van taken is het mogelijk geworden om de juiste tactische beslissingen te nemen en zodoende maximale maatschappelijke waarde tegen aanvaardbare kosten te creëren.

Meer weten?

Voor het kennisnetwerk Bouwstenen voor Sociaal werd de publicatie In Control 2017 ontwikkeld. Stefan Ruizendaal, adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling, heeft hier samen met Henk Helderton, gemeentelijk vastgoedregisseur, aan bijgedragen in de vorm van het artikel ‘Kritische blik op vastgoed levert de gemeente geld op’. Hierin vertellen zij uitgebreid over de gehele professionaliseringsslag rond het maatschappelijk vastgoed in Cuijk, Grave en Mill & Sint Hubert.

Download het artikel

Meer informatie

Voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak kunt u contact opnemen met adviseur Stefan Ruizendaal via telefoonnummer (033) 496 52 00 of per e-mail naar stefan.ruizendaal@bmc.nl.

NIEUWS RUIMTELIJKE-ONTWIKKELING