16 okt 2018

Pilot uitbesteding van verduurzaming gemeentelijk vastgoed Gooise Meren

De gemeente Gooise Meren start een pilot waarbij de verduurzaming van gemeentelijke gebouwen wordt uitbesteed aan particuliere bedrijven. BMC bracht hiervoor waardevolle partners uit het bedrijfsleven bij elkaar. Jan Franx, wethouder bij de gemeente, vertelt meer over het experiment.

Voor het eerst gaat de gemeente Gooise Meren het onderhoud en de verduurzaming van gemeentelijke gebouwen uitbesteden aan particuliere bedrijven. Onderhoud en verduurzaming van vastgoed zou geen kerntaak van de gemeente moeten zijn, aldus wethouder Jan Franx van ruimtelijke ontwikkeling, vastgoed- en grondbeleid.

Voor het experiment zijn vijf belangrijke gemeentelijke gebouwen geselecteerd: het gemeentehuis, een zwembad, een multifunctioneel centrum, het stadhuis in Naarden en een dagbestedingsinstelling voor mensen met een beperking.

De gemeente werkt voor deze pilot samen met BMC, BNG Bank en het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn).

In (H)eerlijk over morgen, een speciale uitgave van Binnenlands Bestuur in opdracht van het SVn, geeft Franx een interview waarin hij ingaat op de ontwikkeling en uitvoering van de pilot alsmede de verwachte resultaten.

Download de special

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de pilot of over onze dienstverlening op het gebied van duurzaamheid in het ruimtelijk domein? Neem dan contact op met Joris Stok, partner Ruimtelijke Ontwikkeling, via 06 - 13 24 65 02 of per e-mail naar joris.stok@bmc.nl.

RUIMTELIJKE ONTWIKKELING NIEUWS

Contact

Foto

Stel uw vraag aan Joris Stok

Ruimtelijke Ontwikkeling partner
Wat zijn uw gegevens?
Waar zal het gesprek over gaan?