16 okt 2018

BMC ondersteunt Het Nieuwe Instituut bij ‘Architectuur Dichterbij’

door Marco van Vulpen, partner Cultuur & Erfgoed

Het Nieuwe Instituut in Rotterdam heeft een nieuw programma ontwikkeld: ‘Architectuur Dichterbij’. Met dit programma kunnen grote achterstanden in beheer en behoud van de architectuurcollecties worden ingelopen. BMC is gevraagd Het Nieuwe Instituut te ondersteunen bij de uitwerking van het programma.

Het Nieuwe Instituut is de nationale instelling voor architectuur, design en digitale cultuur. Dit instituut beheert als rijksarchief een omvangrijke collectie ontwerptekeningen, foto's en maquettes.

De collectie van Het Nieuwe Instituut bevat maar liefst 1,4 miljoen ontwerptekeningen, 300.000 foto’s, de Van Doesburg-collectie en meer. ‘Architectuur Dichterbij’ moet gaan bijdragen aan het beheer en behoud van deze werken. Daarnaast voorziet het programma in de digitalisering van de collecties alsook in het verbeteren en opzetten van kanalen om de collecties voor professionals en publiek toegankelijk te maken en de raadpleegbaarheid te vergroten.

Het Ministerie van OCW heeft voor 'Architectuur Dichterbij' € 11 miljoen op de begroting staan. BMC is gevraagd te ondersteunen bij de uitwerking van het programma, op het niveau van zowel visieontwikkeling als projectmanagement.

Senior adviseurs Tamar Kinkel en Herman Uffen alsook Marco van Vulpen, partner Cultuur & Erfgoed, zijn vanuit BMC bij deze opdracht betrokken.

Meer informatie

Voor meer informatie over het programma of voor een (vrijblijvende) afspraak kunt u contact opnemen met:

Tamar Kinkel (tamar.kinkel@bmc.nl | 06 - 12 32 52 40)
Herman Uffen (herman.uffen@bmc.nl | 06 - 12 84 77 59)
Marco van Vulpen (marco.van.vulpen@bmc.nl | 06 - 46 43 58 30)

> Ga terug naar werkveld Cultuur en Erfgoed

NIEUWS CULTUUR EN ERFGOED

Gerelateerde artikelen

Contact

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement