20 jan 2020

De digitale samenleving en datagedreven oplossingen

Kerntaken van corporaties, zoals bouwen, renoveren of communiceren, worden steeds meer uitgevoerd met behulp van IT en datagedreven oplossingen.

De informatietechnologie biedt veel mogelijkheden om intensief met de bewoners te communiceren: over hun wensen en over de plannen van de corporatie. Bedrijfsvoering en control spelen zich af in clouds; kasten met ordners behoren tot het verleden. De informatietechnologie maakt alle gegevens altijd direct inzichtelijk.

Met de nieuwe kennis en tools is er zo een enorme ontwikkeling gaande bij de corporaties. De corporatie is een transparante organisatie geworden: 24 uur toegankelijk en beschikbaar wanneer dat nodig is. Dat vergt inzicht en visie, kennis en vaardigheden en vooral medewerkers die met deze uitdaging aan de slag willen.

Digitale communicatie als kans

“Natuurlijk zijn alle corporaties in hoog tempo bezig zich op allerlei terreinen te voegen in de digitale samenleving, of zelfs het voortouw te nemen. Toch is er bij de meeste corporaties op onderdelen nog wel verbetering te behalen”, zegt Robin Koning, adviseur van BMC.

Juist met behulp van digitale communicatie kun je de bewoners er beter bij betrekken, vanuit hun eigen denkwereld. Bijvoorbeeld: niet iedereen kan gemakkelijk een tekening lezen en zien hoe het huis of de straat eruit gaat zien na een renovatie. Je kunt dan beter op een tablet een 3D-presentatie laten zien, dus vanuit de mens denken en niet vanuit de stenen. Daar worden mensen enthousiast van en dan kunnen ze direct reageren.

BMC heeft veel expertise op het gebied van digitale samenleving en heeft een aantoonbare bijdrage geleverd aan het publieke domein, voor o.a. gemeenten en corporaties. Dit betekent voor u dat onze adviseurs verbinding kunnen maken met het werkveld en de publieke omgeving van uw organisatie, als ook een interne vertaling van ambitie naar realisatie.

Meer informatie & contact

Meer informatie of een vrijblijvende afspraak maken? Wij komen graag bij u voor een inspirerend gesprek. Neem contact op via telefoonnummer (033) 496 52 00 of maak gebruik van onderstaand contactformulier.

NIEUWS DATA EN DIGITALISERING WONINGCORPORATIES

Gerelateerde artikelen

Contact

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement