20 mei 2020

Samen werken aan een nieuwe balans in de zorgsector

Voorkom trauma’s in de organisatie

Er is de afgelopen tijd heel veel gevraagd van uw zorgmedewerkers. Zij werkten onder grote druk en maakten lange dagen. Ze werden geconfronteerd met heftige situaties, meer sterfte en meer verdriet dan zij gewend zijn. Mogelijk liepen uw medewerkers daarbij zelf gevaar voor besmetting of werden daadwerkelijk besmet. En het geen fysiek contact kunnen hebben met patiënten of cliënten deed (en doet) veel pijn.

En hoe gaat het met u?

Hoe heeft u de coronacrisis doorstaan? Heeft u tijdens alle stress uw medewerkers goed kunnen aansturen en ondersteunen? Of had u het gevoel dat u minder controle had dan u wilde? Ervaart u wellicht de noodzaak om de organisatie te veranderen en zo beter te kunnen meebewegen met het beroep dat op u en de organisatie wordt gedaan, nu en in de toekomst? 

Tijd voor verwerking

De zorg lijkt langzaam in ziekenhuizen in een rustiger vaarwater te komen, in de langdurige zorg en op andere plekken is het nog alle hens aan dek. Het is zaak dat uw professionals en teams weer in balans komen met zichzelf en met elkaar. Verwerken wat er gebeurd is, daarvan leren en toekomstbestendig worden. Zodat u en zij kunnen blijven inspelen op wat er van u allen gevraagd wordt.

Professionele, externe ondersteuning

Debriefings of veranderprocessen waar de manager zelf onderdeel van is (geweest), kunnen beter door een externe begeleid worden, de manager moet immers zelf ook weer in balans komen. BMC voegt waarde toe door vanuit expertise het gesprek binnen uw zorgorganisatie te voeren. We leveren maatwerk, aansluitend bij uw behoefte.

Onze werkvormen zijn gericht op het individu, op het team en op de complete organisatie. Indien al ondersteuning geboden wordt door psychologen of pastoraal werk, dan vullen wij die deskundigheid aan. Bekijk de brochure met welke werkwijzen wij u hierbij kunnen helpen.

voorkant brochure nieuwe balans in de zorg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OPLOSSING ZORG

Informatie & contact

Wilt u weten hoe wij uw zorgorganisatie kunnen bijstaan in de stap naar een gezonde toekomst voor al uw medewerkers? Neem voor meer informatie contact op met:

Vera van den Anker HRM senior adviseur 06 - 10 72 17 60
Christine Bos Zorg managing consultant 06 - 13 51 11 14 Meer informatie
Annemiek Damen Zorg managing consultant 06 - 53 64 31 83
Tom Winkel Zorg commercieel manager 06 - 82 97 24 89 Bekijk profiel