14 feb 2019

Meervoudig verbonden: de provincie in opgavegerichte allianties

BMC heeft de afgelopen maanden de bestuurlijke effectiviteit van de Provincie Zuid-Holland mogen doorlichten. Onlangs verscheen het onderzoeksrapport ‘Meervoudig verbonden: de provincie in opgavegerichte allianties’. Daarbij hebben de BMC-adviseurs zich vooral gericht op het opereren van de provincie in ‘opgavegerichte allianties’.

Het college van GS van Zuid-Holland had zich namelijk tot doel gesteld om grote vraagstukken op het gebied van mobiliteit, energie, milieu en ruimtelijke ordening aan te pakken samen met gemeenten, bedrijven en instellingen. Dit werken in ‘opgaverichte allianties’ vereist een andere bestuursstijl van de provincie: meer samenwerkend, open, dienstbaar en ondernemend. De vraag was of die nieuwe bestuursstijl door de partners van de provincie werd herkend en of die ook de gewenste resultaten heeft opgeleverd.

Lees meer over de onderzoeksresultaten

Meer informatie

Voor meer informatie over dit onderzoekt kunt u contact met ons opnemen met via telefoonnummer 033 - 496 52 00 of e-mail secretariaatadvies@bmc.nl.

U kunt ook gebruik maken van onderstaand contactformulier.

NIEUWS BESTUUR-EN-ORGANISATIE BESTUUR-EN-BEDRIJFSVOERING

Contact

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement