31 mrt 2020

BMC opent hulplijn voor uw informatiebeveiligings- en privacyvraagstukken: 033 – 44 59 444

Er komen momenteel veel nieuw in te regelen taken op de publieke sector af die snel en goed ingeregeld moeten gaan worden. Bovendien moeten deze werkzaamheden vaak vanaf een thuiswerkplek uitgevoerd worden. Dit veroorzaakt ook de nodige vragen op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. Daarom zetten wij een gratis hulplijn open voor uw informatiebeveiligings- en privacyvraagstukken. Ons team aan specialisten is uitstekend ingevoerd in de ontwikkelingen binnen het publieke domein en staat voor u klaar om samen met u verbeteringen in te voeren en urgente problemen op te lossen.

Vragen kunnen gaan over meer reguliere zaken als thuiswerken, de in te regelen verbindingen en videodiensten. Maar ook over nieuwe werkzaamheden die op u afkomen zoals de Tozo (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers) en het digitaal werken binnen het sociaal domein. Vragen zoals:

  • Welke gegevens mogen we wel en niet verwerken?
  • Hoe gaan wij om met video-calls met cliënten?
  • Cybercriminelen benutten de coronacrisis. Zo is het aantal phishingmails flink toegenomen. Wat kunnen we doen om ons weerbaarder te maken tegen cybercrime?
  • Risicobewustzijn van de individuele medewerker is een belangrijk fundament voor het beveiligen van informatie en het voorkomen van datalekken. Hoe kunnen we de bewustwording voldoende op peil houden bij onze medewerkers?
  • Welke communicatiemiddelen (devices) zijn aanbevolen om vanuit huis mee te werken? 
  • Hoe regelen we de transparantie naar zelfstandige ondernemers in?
  • Hoe lang moeten we deze gegevens bewaren?

Uw vragen over AVG, privacy, bescherming persoonsgegevens en beveiliging van informatie voorleggen aan een expert? Dat kan! Voor dergelijke vraagstukken kunt u gratis gebruik maken van onze expertise door te bellen naar de Hulplijn 033- 44 59 444 (bereikbaar tegen lokaal tarief). Mocht de vraag niet direct beantwoord kunnen worden, omdat het een strategische achtergrond heeft of aanvullend onderzoek vergt, dan zullen we uiteraard op een ander moment hierop bij u terugkomen.

Ons team van specialisten staat u op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur graag te woord.

NIEUWS INFORMATIE--EN-GEGEVENSMANAGEMENT INFORMATIEBEVEILIGING