27 jul 2018

Projectleiding P&O bij Uitvaartstichting Hilversum

Bij Uitvaartstichting Hilversum ontbrak een duidelijk kader voor P&O.  Een mooie klus voor BMC.

De behoefte van Uitvaartstichting Hilversum

Alle medewerkers van Uitvaartstichting Hilversum zijn werkzaam op detacheringsbasis en komen uiteindelijk in dienst van de stichting. De organisatie had de wens om haar werkgeverschap verbeteren. Met een gebrek aan duidelijke kaders was de achterliggende behoefte van de organisatie gemakkelijk te identificeren: simpelweg een goed draaiend, modern HRM.

Prioriteiten stellen

De eerste stap was het maken van een inventarisatie en een routeplan: wat is er nodig om als werkgever te kunnen opereren: structuur, formatie bezetting, begroting, en het organiseren van alle regelingen zoals een opleidingsplan, zorgen dat verzekeringen georganiseerd zijn voor medewerkers maar ook voor het bestuur.

Realisme is daarbij belangrijk. Daarom heeft de directeur van de stichting samen met de adviseur prioriteiten opgesteld:

  • Wat moeten we geborgd hebben om een gezonde organisatie te zijn op het terrein van HR?

  • Hoe bereiken we weerbaarheid?

  • Wat is de basis voor goed werkgeverschap?

P&O thema’s en randvoorwaarden

De adviseur startte met de omvangrijke en basale P&O thema’s: zorgen dat de stichting als werkgever aan de wettelijke eisen kan voldoen: het aanbesteden van pensioenen, ARBO risico-inventarisatie, aansprakelijkheidsverzekeringen, het aanstellen van een Arbodienst, verzuimverzekeringen.

Tegelijkertijd werkte de adviseur aan de belangrijke randvoorwaarden voor een gezonde organisatie: het opstellen van de begroting, en inzicht in formatie bezetting. De basis is dat medewerkers in dienst kunnen komen: contracten, salaris, belasting moet geregeld zijn.

De adviseur fungeerde als een ‘duizendpoot’ voor de opdrachtgever.

Inmiddels zijn alle medewerkers in dienst. Een opvolger is benoemd en ingewerkt.

Meer weten?

Voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak kunt u contact met ons opnemen via het onderstaande contactformulier of telefonisch via (033) 496 52 00.

PRAKTIJKCASE HRM

Contact

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement