27 jul 2018

Projectleiding implementatie Individueel Keuzebudget (IKB)

Het Individueel Keuzebudget (IKB) sluit perfect aan op het concept ‘modern werkgeverschap’. Om de invoering van het IKB in goede banen te leiden was de gemeente Amsterdam op zoek naar een projectleider. De afgelopen periode heeft een beleidsadviseur van BMC deze rol op zich genomen en de implementatie van deze nieuwe wetgeving succesvol aangestuurd.

Project IKB

Toen de BMC-adviseur bij de gemeente begon, was er nog geen projectorganisatie. De adviseur startte dan ook met de oprichting van een projectgroep. Dat ging heel voorspoedig, doordat Amsterdam al bekend was met projectmatig werken. De adviseur heeft de opdrachtgever uitvoerig bevraagd: waar wil Amsterdam heen  en wat is nodig heb om de ambitie waar te maken?

Belangrijk zijn heldere afspraken en goed verwachtingsmanagement met de opdrachtgever. De medewerkers die deelnamen aan het project deden dit naast hun reguliere werkzaamheden.

Om het project werkbaar te maken heeft de adviseur het project opgedeeld in deelprojecten (communicatie, ICT en systemen en processen), waarbij drie deelprojectleiders direct aan de adviseur rapporteerden.

Uitdagingen

Het unieke aan de opdracht was de grootte en diversiteit van de gemeente. Het bereiken van bijna 15.000 medewerkers in de meest uiteenlopende doelgroepen was een enorme uitdaging, maar het is gelukt.

Het ontwikkelen van het communicatieoffensief is succesvol verlopen en het is toegespitst op de verschillende doelgroepen. Ieder lid van het projectteam heeft vol toewijding bijgedragen aan een succesvolle inrichting van het IKB.

Door een planmatige aanpak en doelgerichtheid is er gestructureerd gewerkt naar een succesvolle realisatie van het project. Vanaf januari 2017 was het product over de hele stad beschikbaar.

Meer informatie

Voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak kunt u contact opnemen met senior accountmanager Arnoud Luijsterburg.

PRAKTIJKCASE HRM

Contact

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement