7 aug 2018

Collegiale coaching

Collegiale coaching, leren van elkaar. Het kan ontzettend nuttig zijn, maar is soms ook lastig te bewerkstelligen. BMC ontwikkelde een plan van aanpak om collegiale coaching toe te passen binnen uw organisatie.

Waarom collegiale coaching?

Veel mensen breken zich het hoofd over hetzelfde. Los van elkaar. Dat geldt zeker voor de ingrijpende veranderingen in het sociaal domein. Weliswaar is de ene gemeente de andere niet, maar dat neemt niet weg dat de leidinggevenden van de transities veel van elkaar kunnen leren.

Ook u hebt waarschijnlijk behoefte aan een luisterend oor, professioneel weerwerk, bemoediging of een oprechte, scherpe vraag. Aan bevestiging dat wat u meemaakt nog normaal is. Of aan de feedback dat u geen handig spoor hebt gekozen. Of u wilt ‘gewoon’ horen hoe uw collega dat nu aanpakt. Het handboek waarin staat hoe u aan dit omvangrijke proces behoort leiding te geven zal nooit geschreven worden.

Het programma

De deelnemers ontmoeten elkaar viermaal per jaar, voor een bijeenkomst van 3 uur, gedurende één jaar. De bijeenkomsten staan onder leiding van een ervaren procesbegeleider (intervisor) en worden gekenmerkt door een sfeer van vertrouwen, rust en professionaliteit. Dat kan zijn op de werklocatie van een van de deelnemers of op een meer neutrale plek.

We noemen de aanpak niet voor niets ‘Collegiale coaching’, omdat het gaat om een mengeling van intervisie, delen van ervaringen en uitwisselen van oplossingen en denkrichtingen.

Afhankelijk van de thematiek kunnen we een BMC-expert laten aanschuiven over een inhoudelijke ontwikkeling. De groepen worden begeleid door BMC-coaches met intervisie-ervaring, die de publieke sector goed kennen. Collegiale Coaching is uiteraard vrijwillig, maar het is niet vrijblijvend. De deelnemers gaan de diepte in en relativeren samen, zij delen en ontvangen en maken het spannend en ontspannen voor elkaar.

De kosten van deelname bedragen voor een jaar € 950,-. Dit is inclusief begeleiding en locatie (excl. btw).

Meer informatie

Voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak kunt u contact opnemen met senior adviseur Vera van den Anker via telefoonnummer 06 - 10 72 17 60 of per e-mail naar vera.van.den.anker@bmc.nl. U kunt ook gebruik maken van onderstaand contactformulier.

OPLOSSING HRM

Contact

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement