7 aug 2018

Begrotingsboost

De BegrotingsBoost is een workshop van 2 x 2 dagen, die gemeenten helpt hun begroting te verbeteren, zowel qua inhoud als qua begrotingsproces. Vanuit de inhoud ligt de nadruk op de doelenboomsystematiek. Het begrotingsproces verbeteren we door gebruik te maken van inzichten vanuit lean en scrum.

De BegrotingsBoost is een workshop voor gemeenten:

  • die een kwalitatief betere begroting willen…

  • die de nieuwe collegeperiode markeert en elan geeft…

  • die de raad in staat stelt om snel de essentie te vinden…

  • die hoofdzaken van bijzaken scheidt…

  • die het stuur van de organisatie verbindt met de wielen…

  • die objectief toetsbaar is zonder door te schieten in het meten van allerhande zaken…

  • die leeft in de organisatie…

  • die willen dat het maken van deze betere begroting sneller kan met minder inzet van middelen…

  • die willen dat het maken van deze betere begroting echt iets is van de organisatie zelf, niet van externen.

Met een slim samengesteld team van medewerkers uit uw organisatie brengen we in beeld wat er al goed gaat. We brengen hun in vogelvlucht onze visie op sturen bij. Van daaruit maken we een concreet voorstel voor verbetering van de inhoud van de begroting, dat uw team aan het eind van de tweede dag presenteert aan bijvoorbeeld de verantwoordelijk wethouder.

De doelenboomsystematiek helpt om een betere koppeling te maken tussen maatschappelijke effecten, doelstellingen, activiteiten en middelen. Dit leidt tot een beter leesbare begroting met kortere teksten en bovenal: betere stuurinformatie. We leren uw medewerkers om deze methodiek toe te passen op uw begroting.

Procesverbetering door inzichten vanuit lean en scrum

Tijdens het tweede deel van de training besteden we aandacht aan het verbeteren van het begrotingsproces. Onze experts op het gebied van methodieken als lean en scrum leren hoe de begroting sneller en met minder inzet van middelen tot stand komt en bovenal hoe de begroting meer tot ‘iets van de hele organisatie’ kan worden. Dit resulteert in een concreet actieplan.

Download de leaflet

Meer informatie

Voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak kunt u contact opnemen met Koos van Huissteden, business unit manager Financiën en Bedrijfsvoering, via telefoonnummer 06 - 27 56 79 59 of per e-mail naar koos.van.huissteden@bmc.nl. U kunt ook gebruik maken van onderstaand contactformulier.

OPLOSSING FINANCIEN-EN-BEDRIJFSVOERING

Contact

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement