19 jan 2021

Webinar ‘Grip krijgen op jeugdhulp door prognosemodel’

Dinsdag 19 januari, 12.30 - 13.00 uur
Door: Heleen Rijnkels en Michel Wolters

“Grip krijgen op jeugdhulp” is een hoofdpijndossier in veel gemeenten. De ontwikkeling van de kosten voor jeugdhulp wordt vaak berekend door extrapolatie van de huidige budgetten en uitgaven. Zo’n extrapolatie levert begrotingen op die weinig heel laten van de werkelijkheid. We zien overschrijdingen op jeugdhulp die oplopen tot 30 of 40%. Dat moet en kan slimmer. 

Met behulp van data-analyse heeft BMC een prognosemodel ontwikkeld dat helpt bij het maken van een betrouwbare prognose van jeugdhulpkosten tot 2024. Het model is opgebouwd met behulp van indicatoren op kind- en gezinsniveau. Deze zijn gekoppeld aan het feitelijk gebruik van jeugdhulp en de financiële uitnutting. Dit is een radicaal andere aanpak. Inmiddels is ons model dusdanig getraind dat we met 85% nauwkeurigheid de ontwikkeling van de jeugdhulpkosten kunnen prognosticeren tot 2024.

Wilt u ook meer grip krijgen op de ontwikkeling van kosten in de jeugdhulp? Meld u dan nu aan voor de digitale sessie ‘Grip krijgen op jeugdhulp door prognosemodel’ op dinsdag 19 januari 2021 van 12.30 tot 13.00 uur. Tijdens deze sessie vertellen wij u in 30 minuten wat het prognosemodel voor uw gemeente kan betekenen.

Aanmelden

Wat zijn uw gegevens?

Om uw inschrijving te verwerken en aan uw verzoek te voldoen, verwerkt Yacht Group, waar BMC onderdeel van is, de ingevulde persoonsgegevens. Meer informatie hierover leest u in ons privacy statement.

Naar aanleiding van uw inschrijving, geeft u BMC toestemming om eenmalig contact met u te mogen opnemen.