9 apr 2019

Maandag 1 april 2019 hield minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties drs. Kajsa Ollongren de jaarlijkse van Poelje-lezing

In haar lezing in de Raadzaal van de gemeente Zwolle ging ze in op nieuwe uitdagingen waar gemeenten voor staan en hun mogelijkheden om hier goed op in te spelen. In het verlengde hiervan lichtte ze haar plannen toe voor de versterking van de lokale democratie en het lokale bestuur. Deze middag werd geleid door dagvoorzitter prof. dr. Marcel Boogers (Universiteit Twente).

De Van Poelje-lezing is een initiatief van gemeente Zwolle, provincie Overijssel, Universiteit Twente en adviesbureau BMC. De vorige Van Poeljelezing ‘het geheim van succesregio’s’ werd in 2018 uitgesproken door dr. Otto Raspe van het Planbureau voor de Leefomgeving. De Van Poelje-lezing is genoemd naar G.A. van Poelje (1884-1976), grondlegger van de Nederlandse bestuurskunde met een bijzondere aandacht voor het lokale en regionale bestuur.

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd in wat BMC op het gebied van regionale samenwerking en lokale democratie kan betekenen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 033 - 496 52 00 of e-mail secretariaatadvies@bmc.nl.

NIEUWS BESTUUR-EN-ORGANISATIE BESTUUR-EN-BEDRIJFSVOERING

Contact

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement