21 apr 2017

Blog: Mind the Gap

door Marcel Boogers, senior adviseur

Als adviseur en onderzoeker houd ik me normaal bezig met de vormgeving van politieke en bestuurlijke processen. Daarbij gaat het uiteindelijk ook om maatschappelijke ontwikkelingen, maar dat komt meestal maar indirect aan bod. Het was daarom erg leuk en leerzaam om voor BrabantKennis een bijdrage te mogen leveren aan hun reeks verkenningen naar maatschappelijke tegenstellingen in Brabant: Mind the Gap.

Uit eerdere verkenningen bleek dat er grote tegenstellingen voelbaar zijn tussen groepen mensen als het gaat om politieke opvattingen, gezondheid, welvaart, welzijn en geluk. Wat ons vroeger samenhield, doet dat vandaag de dag niet meer.

Ik ging op bezoek bij Omroep Brabant, een carnavalsprins, een voetbalclub, volkstuin, bedrijf, school en een woningcorporatie en ontdekte dat oude banden zichzelf opnieuw hebben uitgevonden en dat er nieuwe zijn ontstaan. Plekken en momenten waar het verschil wordt gevierd en tegenstellingen worden overbrugd.

De lessen die ik hieruit heb getrokken zijn in het essay na te lezen: Brabants Bont – de kleurrijke kunst van het overbruggen.

Meer informatie

Voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak kunt u contact opnemen met Marcel Boogers, senior adviseur, via telefoonnummer 06-41387907 of per e-mail naar marcel.boogers@bmc.nl.

 

BESTUUR & ORGANISATIE BLOG