Managen zonder macht: vensters

De Einsteinboeken kennen een vaste structuur van hoofdstromen, spiegels, vensters en denksporen. Elk onderdeel wordt afgesloten met 'de kunst van het surfen' waarin de theorie van het boek wordt aangevuld met vragenlijsten, praktische voorbeelden en achtergrondmateriaal te vinden op deze website. 

Hier vind je het venster-materiaal van 'Managen zonder macht'.

Venster 1

Het vermaarde verhaal over de ‘warme fuzzies’ vind je via de site van dr. Claude Steiner. Het (kleurrijk geïllustreerde) boekje is prima te verkrijgen via Amazon of andere Engelstalige boekensites. Een verkorte versie is te downloaden via deze site.

Download het sprookje

Venster 2

Het boek The transactional manager van de Amerikaanse communicatietrainer Abe Wagner verscheen in het voorjaar van 2010 in het Nederlands bij uitgeverij SWP te Amsterdam. 

Extra: Trandenscentie

Het onderzoek van professor Jaap Boonstra is via internet te downloaden. Onder de titel ‘Lopen over water’ vind je dit inzichtgevende verhaal op de site van HumanLogic.

Het U-model van Otto Scharmer is all over the net. Een paar aan te bevelen websites. Engels: Otto Scharmer deelt op zijn site een aantal krachtige oefeningen met de bezoekers. Het U-model uit het boek Precense vind je op hier.

 

> Ga terug naar 'Managen zonder macht'

> Ga terug naar Albert Einstein

Ga naar