Jasper van Gaalen

Jasper van Gaalen

Bestuur & Organisatie senior adviseur
Het begint met kennis en begrip, een stevig gevoel voor opgaven en het krachtenveld – het moet immers werken, de ambities en dilemma’s van partijen ‘dicht op de huid zitten’. Daarna bouwen we verder.
Ik ben reeds zo’n 25 jaar actief op het veiligheidsterrein. Als senioradviseur, onderzoeker en trainer. Voor landelijke, regionale en lokale opdrachtgevers. Specialismen van mij zijn integrale veiligheid (lokaal integraal veiligheidsbeleid, IVP), lokale en bovenlokale ondermijningsaanpak, maatschappelijke en bestuurlijke weerbaarheid, verbinding van zorg en veiligheid, publiek-private samenwerking in veiligheid, ontwikkeling intelligence en informatie-gestuurd werken. Rond deze en andere thema’s ontwikkel ik kennis en methodieken, beleidsprogramma’s en samenwerkingsvormen. Versteviging van de effectiviteit van beleid en netwerken, van de ambtelijke en bestuurlijke slagkracht staat voorop. Ik werk altijd vanuit inhoudelijke scherpte maar bewaak en bewerkstellig ook de haalbaarheid in de politiek-bestuurlijke realiteit. Kernbegrippen zijn: innovatie, 'samen sterk', optimaal maatschappelijk resultaat.

Opdrachten o.m.:
  • Projectleider Weerbaar Buitengebied (ondermijningsaanpak), Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland (2019-2021)
  • Projectleider Weerbare Post- en Koeriersdiensten (ondermijningsaanpak), Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland (2019-2021)
  • Projectleider programmaontwikkeling PPS met Royal FloraHolland (ondermijningsaanpak) (2018-2019)
  • Senioradviseur Veiligheid gemeente Westland (2018-2019)
  • Senioradviseur Veiligheid gemeente Lelystad (2018)
  • Ontwikkeling en beheer Kernbeleid Veiligheid, de VNG-methode voor lokaal integraal veiligheidsbeleid (alle edities vanaf 2003 gerealiseerd)
  • Lokaal integraal veiligheidsbeleid (IVP), sinds 2000 plm. 40 IVP’s gerealiseerd, voor onder meer Lelystad,’s-Hertogenbosch, Helmond, Maastricht, Súdwest Fryslân, Zoetermeer, Harderwijk, Echt-Susteren, Pijnacker-Nootdorp
  • Ontwikkeling en beheer OOV op orde, webtool van het CCV voor maatwerkadvies gemeenten over inrichting afdeling OOV 
  • Landelijke evaluatie persoonsgerichte aanpak (PGA) en Top X (Bureau Regioburgemeesters 2017)


 

Contact

Jasper van Gaalen

Stel uw vraag aan Jasper van Gaalen

senior adviseur
Wat zijn uw gegevens?
Waar zal het gesprek over gaan?