11 sep 2019

Kwartiermakersfase Invest-MRA (in opbouw)

De Metropoolregio Amsterdam en de regio Noord-Holland Noord staan voor grote opgaven rond de energietransitie en de circulaire economie. Opgaven die nadrukkelijk grensoverschreidend zijn en vragen om grote economische investeringen.

Op landelijk niveau wil ook het kabinet economische investeringen in de transitieopgaven stimuleren. Hiervoor werkt het aan de oprichting van Invest-NL. Deze nieuwe investeringsinstelling ondersteunt en investeert zo nodig risicodragend in grote bedrijfsmatige projecten die verband houden met de transitieopgave.

Analoog aan Invest-NL, maar passend bij de regionale stuctuur en context van de Metropoolregio Amsterdam en de regio Noord-Holland Noord, wordt nu ook de oprichting van Invest-MRA verkend. Er is een kwartiermaker aangesteld die met een team de mogelijkheden daartoe uitwerkt.

Binnen het kwartiermakersteam is BMC verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het bedrijfsplan en de investeringsstrategie voor Invest-MRA. Hiermee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de betaalbaarheid van de energietransitie.

Meer informatie & contact

Wilt u meer informatie over de energietransitie? Neem dan contact op met partner Joris Stok via het onderstaande contactformulier.

Wat zijn uw gegevens?

Foto

Stel uw vraag aan Joris Stok

Ruimtelijke Ontwikkeling partner
BMC aanvraag

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement

    ENERGIETRANSITIE PUBLICATIE RUIMTELIJKE-ONTWIKKELING ENERGIETRANSITIE FYSIEK-DOMEIN ENERGIETRANSITIE

    Gerelateerde artikelen