7 aug 2018

Gemeentesecretaris van de toekomst

Ontmoeting, intervisie en inhoudelijke kennis centraal

Van een gemeentesecretaris wordt een scala aan competenties verwacht, die zij of hij in verschillende rollen en verschillende situaties (afhankelijk van de context) moet inzetten.

  • Als adviseur van het college: soms op haar of zijn strepen staan en soms meelaveren.

  • Als leidinggevende van het MT: soms sturend en dan weer faciliterend.

  • Als eindverantwoordelijke voor de organisatie: iemand die het goede voorbeeld geeft en een ‘echte leider’ is.

Daarbij werkt de gemeentesecretaris in een politieke en snel veranderende omgeving. Dynamisch, dat zeker. Maar die dynamiek brengt ook dilemma’s en valkuilen met zich mee.

Op 12 januari 2018 gaat de collegereeks Gemeentesecretaris van de toekomst van start. Deze opfrisleergang is bedoeld voor de ambitieuze en eigentijdse gemeentesecretaris en bestaat uit 6 bijeenkomsten en een studiereis naar Vlaanderen of Duitsland. In de leergang nemen we de tijd om te reflecteren op de verschillende rollen en uw invulling daarvan.

Download hier de leaflet

Meer informatie

Voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak kunt u contact opnemen met Roel Wever, partner bij BMC, via telefoonnummer 06 – 11 30 02 70 of per e-mail naar roel.wever@bmc.nl. U kunt ook gebruik maken van onderstaand contactformulier.

OPLOSSING BESTUUR-EN-ORGANISATIE

Contact

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement