30 jan 2019

BMC helpt organisaties om met data waarde te creëren

In alle sectoren van de samenleving spelen digitale ontwikkelingen een steeds belangrijkere rol. Verschillende voorspellingen schatten in dat in 2020 mogelijk 20 miljard devices met elkaar verbonden zijn. Zowel door lokale overheden (smart society) als door het onderwijs (learning-analytics) als door de zorg (e-health) worden nieuwe technologieën toegepast en uitgeprobeerd.

Je kunt er niet omheen. Big data, datagedreven werken of datamining. Tot enkele jaren geleden vooral voorbehouden aan (grote) bedrijven als Google en Facebook, maar tegenwoordig zien ook (semi)overheden de mogelijkheden van het werken met data. Of het nu gaat om de ontwikkeling van mobiliteit, de betaalbaarheid van het sociaal domein of het analyseren van de prestaties binnen het onderwijs of de zorg.

Van systeemwereld naar leefwereld

Behalve de genoemde vraagstukken hebben overheden en maatschappelijke organisaties ook te maken met veranderende verhoudingen en het perspectief op beleid. Dit vraagt dat organisaties nadenken over nieuwe wijzen waarop zij de inwoner, leerling en cliënt betrekken bij hun dienstverlening zonder dat dit leidt tot digitale uitsluiting. Niet alleen de wijze waarop ze dat doen, maar ook het moment is daarbij van belang. De toenemende digitalisering van dienstverlening maakt daarbij dat van de overheid verwacht wordt dat zij steeds sneller aan een steeds veranderende behoefte kan voldoen.

Onze begeleiding vanuit BMC bestaat uit een combinatie van leren en doen. Wij ontwikkelen databewustzijn op het niveau van uitvoering, beleid en management.

Download onze brochure voor meer informatie.

Download de brochure

Meer weten?

Wilt u weten hoe BMC uw organisatie kan helpen om waarde te creëren met data? Neem dan contact op met Nico Brinkman, partner onderzoek, via telefoonnummer 06 - 51 37 69 48 of per e-mail naar nico.brinkman@bmc.nl

>> Ga naar Digitaal

DATA & DIGITALISERING INFORMATIE & GEGEVENSMANAGEMENT OPLOSSING

Contact

Foto

Stel uw vraag aan Nico Brinkman

Informatie & Gegevensmanagement partner
Wat zijn uw gegevens?
Waar zal het gesprek over gaan?

    Gerelateerde artikelen