Energietransitie

BMC ondersteunt gemeenten en regio’s bij het vormgeven en uitvoeren van hun plannen om de energietransitie te versnellen. Dat doen we met oog voor de belangen van de verschillende betrokkenen. Dankzij onze ruime ervaring in de publieke sector kunnen we bovendien goed schakelen tussen commerciële en sociaal-maatschappelijke belangen. 

Benieuwd wat BMC voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op of lees verder.

Neem contact met ons op

Op deze pagina:
De maatschappelijke uitdaging van de energietransitie
Visie van BMC op de energietransitie
Werkwijze voor ontwikkeling van de energietransitie
Dienstverlening op het gebied van de energietransitie
Praktijkcases en oplossingen energietransitie
Werken bij BMC op het gebied van de energietransitie
Adviseurs energietransitie

Actueel

Toon alles

Maatschappelijke uitdaging van de energietransitie

De eerste stappen in de transitie worden al gezet in de gebouwde omgeving, mobiliteit, industrie en energieproductie. Dit levert kansen op voor werkgelegenheid en innovatie, maar zorgt ook voor uitdagingen. Bijvoorbeeld op het gebied van beschikbaarheid van vakmensen en de betaalbaarheid van de transitie voor ondernemers en inwoners. 

Ook de schaal van de energietransitie in Nederland vormt een uitdaging. Ons land is verdeeld in dertig energieregio’s met ieder een eigen Regionale Energiestrategie (RES). Overheden, inwoners, ondernemers, netbeheerders en maatschappelijke partners werken zo per regio samen om de ruimtelijke inpassing van alternatieve energiebronnen vorm te geven.
 

Visie BMC op de energietransitie

De energietransitie is volop bezig, maar het gaat nog niet snel genoeg. Om de overgang naar een duurzame samenleving te maken is bestuurskracht, samenwerkingskracht én realisatiekracht nodig. De transitie kan alleen goed vormgegeven worden als we het samen doen. Daarom wordt ook op Europees niveau samengewerkt aan de energietransitie. De plannen hiervoor zijn samengevat in de Green Deal. 
 

Zo draagt BMC bij aan de energietransitie

BMC biedt strategisch advies en implementatiekracht bij de energietransitie. We helpen organisaties met strategisch advies en implementatiekracht om krachtige allianties te vormen. Zo ondersteunen we bij de uitvoering van de transitieopgave. 
 

Onze dienstverlening op de energietransitie

Advies en onderzoek

BMC ondersteunt overheden met advies over hoe de energietransitie het beste vormgegeven kan worden op lokaal niveau. We bieden directe uitvoeringskracht binnen organisaties en zorgen zo dat plannen ook echt uitgevoerd worden. 

Meer over advies en onderzoek

Detachering

Wij leveren adviseurs en interim professionals en bieden trainingen en kennissessies aan om de samenwerking tussen verschillende partijen te bevorderen. 

Lees hier alles over detachering

Opleidingen en trainingen

BMC levert persoonlijke opleidingstrajecten en in-company trainingen op maat. Deze trainingen worden afgestemd op de specifieke behoeften van uw organisatie. 

Lees hier meer over onze opleidingen en trainingen

Werving en selectie

Ondersteuning nodig op het gebied van de energietransitie? We nemen de werving en selectie graag van u over. We zorgen dat u precies die specialisten vindt die u nodig heeft. 

Meer over werving en selectie

Praktijkcases en oplossingen

Toon alles

Werken binnen energietransitie

De energietransitie en de transitie naar een circulaire economie is één van de drie grote, integrale opgaven bij BMC. Een team van gedreven adviseurs zet zich iedere dag in om samen met opdrachtgevers meer uitvoeringskracht te realiseren. Onze ambitie? BMC moet dé samenwerkingspartner worden voor het versterken van uitvoeringskracht voor de energietransitie én de transitie naar de circulaire economie. De focus ligt hierbij op de aansturing, inrichting en versterking van uitvoeringsallianties voor de transitieopgaven. Wil jij je ervaring inzetten voor een groen en circulair Nederland? Reageer dan op één van onze vacatures of kijk eens tussen ons aanbod aan traineeships
 

Adviseurs energietransitie

Joris Stok
senior partner
"Ik ben partner en senior adviseur bij BMC. Ik heb meer dan vijftien jaar ervaring in het publieke domein. Als adviseur ben ik sinds 2008 verbonden aan BMC. In het krachtenveld tussen bestuur, organisaties en maatschappelijke partners werk ik aan impactvolle experimenten en innovaties in het ruimtelijk en economische domein."

Neem contact op

Meer expertises binnen de energietransitie en economische transitie

Deze expertise is gelinkt aan de energietransitie en economische transitie. Bekijk ook andere expertises binnen dit domein.

Contact

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement