1 jul 2019

Datagedreven werken

Datagedreven werken is geen eenduidig begrip. Het gaat over de gegevens zelf, de procedures die erbij horen en om de veranderingen die data in de samenleving teweegbrengen. Nieuwe vraagstukken, nieuwe oplossingen.

Wat wil je weten van inwoners, in welke omstandigheden of ontwikkelingen en hoe verzamel je die gegevens? Hoe wil je die gegevens gebruiken in de processen om beleid te maken of te evalueren en hoe bescherm je tegelijkertijd die gegevens tegen misbruik? Welke rol kun je - als overheid - nemen om de vrijheid van individu en samenleving niet te beknotten? Hoe stuur je daarbij niet alleen op feiten maar ook op beleving en gevoel? En: hoe kun je als gemeentelijke organisatie werken aan een fitte gemeentelijke organisatie met behulp van data?

Download artikel

Meer informatie & contact

Wilt u meer informatie of vrijblijvend een afspraak maken? Neem dan contact op met senior adviseur Heleen Rijnkels via telefoonnummer 06 - 22 97 95 10 of per e-mail heleen.rijnkels@bmc.nl, of met senior adviseur Rob van ‘t Zand via telefoonnummer 06 - 10 58 84 23 of per email rob.van.t.zand@bmc.nl, of met adviseur Martijn van Engelen via telefoonnummer 06 - 10 58 00 34 of per email martijn.van.engelen@bmc.nl.

DIGITALISERING PUBLICATIE DATAGEDREVEN-WERKEN SLIMME-SAMENLEVING

Gerelateerde artikelen

Contact

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement