26 jun 2019

Eemnes in dialoog met de samenleving

Sinds de dertiende eeuw, toen Eemnes voor het eerst opdook in officiële documenten, zijn de inwoners trots op hun stad. Ongetwijfeld was er ook destijds geen eenduidig antwoord beschikbaar op vragen die vandaag de dag nog steeds gesteld worden.

Wat is groot in bestuurlijke termen en wanneer spreek je van te groot of te klein? Kun je het redden met samenwerken, zoals het delen van een burgemeester of gezamenlijke ambtelijke diensten? Of geeft volledig samengaan meer voordelen? In welke mate moeten historisch gegroeide opvattingen en emoties, al dan niet gerelateerd aan godsdienstige achtergronden, gehonoreerd worden? Het zijn vertrouwde thema’s in de geschiedenis van Eemnes, evenals de vraagstukken op de grens van twee provincies, met elk hun eigen prioriteiten en aanpak.

Download artikel

Meer informatie

Wilt u meer informatie of vrijblijvend een afspraak maken? Neem dan contact op met partner Jasper de Wit via telefoonnummer 06 - 10 58 06 84 of per e-mail jasper.de.wit@bmc.nl.

PUBLICATIE BESTUUR-EN-ORGANISATIE BESTUUR-EN-BEDRIJFSVOERING

Gerelateerde artikelen

Contact

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement