13 aug 2018

Persoonlijk leiderschap bij de Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is gestart met een heel specifiek talentprogramma. BMC is gevraagd hiervoor een programma te ontwikkelen gericht op persoonlijk leiderschap.

Ontwikkelportfolio

We ontwikkelden een inspirerend programma startend met een kick off. In de kick off komt het ontwikkelportfolio aan de orde.

Het ontwikkelportfolio is een document om het leerproces te stimuleren en inzicht te bieden op de vooruitgang ervan, wat onder meer gebeurt door zelfreflectie op het eigen leerproces, de eigen ontwikkeling en persoonlijke en professionele capaciteiten in relatie tot het gewenste eindprofiel. Daarnaast stonden communicatiestijlen centraal.

De module Persoonlijk Leiderschap

De module Persoonlijk Leiderschap (5 dagdelen) richt zich op de vraag hoe de persoonlijke effectiviteit bevorderd kan worden. Het gaat hierbij om het vergroten van de analysemogelijkheden, het uitbreiden van de veranderings- en ontwikkelopties en verbreding van het gedragsrepertoire.

Bij de totstandkoming van het programma is rekening gehouden met en wordt gewerkt aan het ontwikkelen van de vastgestelde competenties.

In 5 dagdelen komen de volgende aspecten aan de orde:

Resultaat

De trainees waardeerden de module Persoonlijk Leiderschap als zeer positief. Met name de koppeling tussen de eigen werkpraktijk en de aangeboden theorieën, modellen en technieken zorgden voor effectieve en waardevolle toepassingen. De persoonlijke benadering en de ervaringen in de leergroep zorgden ervoor dat inzichten onmiddellijk in zichtbaar ander gedrag konden worden omgezet.

Vanwege de positieve ervaringen heeft deze module van BMC een vaste plek gekregen in het opleidingsprogramma.

Meer informatie

Voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak kunt u contact opnemen met senior adviseur Peter van Biemen via telefoonnummer 06 - 10 77 43 67 of per e-mail naar peter.van.biemen@bmc.nl. U kunt ook gebruik maken van onderstaand contactformulier.

PRAKTIJKCASE HRM

Contact

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement