Peter van Biemen

Peter van Biemen

Beroepsonderwijs, HRM senior adviseur
Professionele ontwikkeling gaat altijd hand in hand met persoonlijke ontwikkeling
Ik ondersteun mensen en organisaties in het gedoe van verandering. De vraag hoe het komt dat zoveel goed doordachte en goed geplande organisatieveranderingen stranden voordat ze werkzaam kunnen zijn, is mijn vertrekpunt. Het is dan ook niet de organisatie op papier die bepalend is voor het resultaat maar het gedrag van mensen. De rol van de leider is hierbij cruciaal. De complexiteit van leiderschap is daarbij een voortdurende bron van inspiratie. Of het nu gaat om de vraag welke rol de leidinggevende kan oppakken, de breedte van het gedragsrepertoire, de persoonlijke stressmechanismen of de keuze uit communicatiestijlen. Alle elementen doen mee. Ik houd je een spiegel voor en bied je alternatieven en oplossingsrichtingen. Een dikke koffer met ervaring en nuttige competenties neem ik daarbij mee. Ik heb opdrachten vervuld als (interim)manager, gedragstrainer, supervisor en intervisiebegeleider. Thema’s zijn: verandermanagement, samenwerkingsvraagstukken, leiderschapsontwikkeling , teamwork en communicatie Werkvormen zijn: opleiding en trainingsbijeenkomsten, werkconferenties, intervisie, teamcoaching, coaching-on-the-job, supervisie, schaduwmanagement en interim-management.

Mijn recente opdrachten:
  • Ontwikkelprogramma Bestuur, Directie en Teamleiders van diverse organisaties voor Primair en Voortgezet Onderwijs Samen met een inhoudelijk expert van BMC ondersteun ik scholen in de ontwikkeling van de organisatie zodat inhoud en proces in een beweging worden ingezet. Wij doen dit vanuit het gegeven dat er altijd drie aspecten in organisaties aanwezig zijn: de inhoud (de het wereld, de samenwerking (de wij-wereld) en de persoonlijke betrokkenheid (de ik-wereld). Al deze aspecten krijgen aandacht in het ontwikkelprogramma.
  • Individuele coaching van Bestuurders, Directieleden en overige Leidinggevenden van zorgorganisaties, onderwijsorganisaties, gemeenten en provincies Ik ondersteun leidinggevenden in verandervraagstukken. Dit kunnen vragen zijn met betrekking tot een verandering die doorgevoerd moet worden in de organisatie (over het algemeen heeft dit te maken met een nieuwe houding en nieuw gedrag), een verandering in de Rol (dit heeft vaak te maken met een veranderende kijk op de toegevoegde waarde in de organisatie) of veranderingen in de Persoon (manier van werken, begrenzing, time-management, emotionele belasting)
  • Traineeprogramma Bij een aantal en verschillende soorten organisaties verzorg ik (delen) van het opleidingsprogramma voor Young Professionals. Mensen die de eerste stappen in hun loopbaan zetten en belangrijke ervaringen opdoen die bepalend kunnen zijn voor de manier waarop ze hun rol invulling willen geven. Ondersteuning van startende leidinggevenden.

Contact

Peter van Biemen

Stel uw vraag aan Peter van Biemen

senior adviseur
Wat zijn uw gegevens?
Waar zal het gesprek over gaan?