Maatschappelijk Vastgoed: Wonen

Hoe komen we tot een gedragen woonvisie, zorgen we voor voldoende betaalbare woningen voor onze inwoners en maken we hierover de juiste (prestatie) afspraken met onze partners?

Een goede en betaalbare woning, waar je je thuis en veilig voelt, is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Al ruim 15 jaar is BMC onlosmakelijk verbonden met de volkshuisvesting. Samen met en in opdracht van gemeenten en woningcorporaties zetten wij ons in voor betaalbare woningen in leefbare wijken en buurten.

BMC adviseert en ondersteunt zowel provincies als gemeenten als woningcorporaties bij het ontwikkelen, transformeren, verduurzamen en beheren van de woningvoorraad.

Download de flyer

Voorbeelden van onze diensten en producten zijn:

  • Begeleiden prestatieafspraken – Woonvisie

  • Advies en projectmanagement voor transformatieopgaven en duurzaamheid

  • Verhuurbeleid en implementatie Woningwet

  • Strategisch Verkoopbeleid/Wensportefeuille/Assetmanagement

  • Begeleiding bij herhuisvestingstrajecten/ Doorstroming senioren

Enkele praktijkvoorbeelden

BMC heeft de gemeente Ouder-Amstel begeleid bij het opstellen van de woonvisie en vertegenwoordigt de gemeente Zaanstad bij het maken van prestatieafspraken. Voor een Drentse woningcorporatie heeft BMC onderzoek gedaan naar de woonwensen van jongeren en de corporatie geadviseerd hoe zij in een passend woningaanbod kan voorzien. BMC is gevraagd zorg te dragen voor het ontrafelen van structuren en het correct doorbelasten van de servicekosten aan de gebruikers van het Maankwartier in Heerlen.

BMC biedt oplossingen voor uw maatschappelijk vastgoed vraagstukken in de volle breedte. Ga hiervoor naar: Maatschappelijk Vastgoed op de kaart.

Meer informatie

Wilt u weten wat BMC voor uw organisatie kan betekenen op het gebied van maatschappelijk vastgoed? Neem dan contact op met Joris Stok, partner Ruimtelijke Ontwikkeling, via telefoonnummer 06 - 13 24 65 02 of per e-mail naar joris.stok@bmc.nl, of senior adviseur Patrick Gering, via telefoonnummer 06 - 57 88 21 11 of per e-mail naar patrick.gering@bmc.nl. U kunt ook gebruik maken van onderstaand contactformulier.

Contact

Wat zijn uw gegevens?
Waar zal het gesprek over gaan?