Training De kunst van managen zonder macht

Voor professionals die vanuit hun rol willen beïnvloeden zonder hiërarchische macht. Of als je deze macht niet wilt aanwenden. Bijvoorbeeld in je rol als coördinator, senior in een team, primus inter pares, eerstverantwoordelijke, bouwcoördinator. 

  • opleidingsvorm: training

  • domein: Publiek domein

  • duur: 2 dagen

Startdata en inschrijven

Voor wie?

Wil je meer effect sorteren in het beïnvloeden van processen en keuzes? Geaccepteerd worden bij het geven van jouw mening en de gang van zaken meer bepalen? Begrijpen hoe andere mensen hierin effectief zijn? De training De kunst van managen zonder macht is bedoeld voor professionals die hun ervaring en bijdragen willen laten meedingen zonder een machtspositie aan te wenden.

Doel

Je leert door middel van zelfreflectie jouw eigen stijlen van beïnvloeden kennen, en krijgt nieuwe communicatieve handelingsopties aangeboden.

Inhoud

Tijdens de training ga je bij jezelf te rade: hoe beïnvloed ik en wat is hierin succesvol? Waar loop ik in mijn werk tegenaan en wat zou ik willen veranderen? De theorie uit het boekje staat in de training centraal. En je oefent met elk van de zeven opties op diverse manieren. De training maakt gebruik van methodes als oefenen in tweetallen, brainstormen en reflecteren, spel en werken met emoties. De training sluit af met een vertaling naar de werkpraktijk en concrete actiepunten voor iedereen.

Resultaat

Na het volgen van deze training en het lezen van het boekje ken je zeven manieren van beïnvloeden, heb je je eigen voorkeursstijlen onderzocht en geoefend met alle zeven beschreven manieren. Je hebt nieuwe manieren gevonden om invloed te kunnen creëren.

Opzet

Vervolgtraject

In overleg doe je een volgende training die je bij je past en bij de doelen die je zelf hebt gesteld. 

Certificaat

Als je deze training succesvol afrondt, ontvang je een bewijs van deelname.

Trainer

Vera van den Anker: 'In deze training verbind ik theorie en praktijk op speelse wijze. training kunst van managen zonder macht portret trainer vera van den anker
Daarin ligt mijn kracht. Ik geloof dat iedereen nieuw gedrag kan leren en ik creëer hiervoor een ontspannen sfeer met de groep. Ik coach de deelnemers bij de oefeningen om te reflecteren op eigen patronen en bij het uitproberen van nieuwe manieren. Ook stimuleer ik het leren van elkaar.'

Kosten

€ 1.475,- excl. BTW (inclusief studiemateriaal, locatie- en arrangementskosten). 

Inschrijven en startdata

Startdata en inschrijven

Meer weten?

Wil je meer weten over deze training? Neem contact op het BMC Ontwikkelcentrum: 033 - 445 90 94, academie@bmc.nl.

Meer weten over ons overige aanbod opleidingen en trainingen? Ga naar Training en opleiding.

Gerelateerde opleidingen en trainingen